Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fransa’da 2022’de asgari ücret ne kadar?

Fransa’da 2022’de asgari ücret ne kadar?


Türkiye’de 2021 yılında ödenecek olan asgari ücret tutarı belli olduktan sonra gözler Avrupa Birliği (AB) ülkelerine döndü. Peki, AB’nin dev ülkelerinden Fransa’da asgari ücret ne kadar?
AB İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) verilerine göre, 2020 yılında Avrupa’da brüt asgari ücretin en yüksek olduğu ülke Lüksemburg oldu. Fransa ise brüt asgari ücretin en yüksek olduğu ilk 10 ülke arasında yer alıyor. Fransa’da 2020 yılında asgari ücret tutarı ise bin 539 Euro idi.
FRANSA’DA NET ASGARİ ÜCRET TUTARI BİN 219 EURO

Eurostat’ın verilerine göre 2020 yılının ikinci yarısında asgari ücretin en yüksek olduğu sekizinci ülke Fransa oldu. Fransa’da brüt asgari ücret tutarı bin 539 Euro olurken, net asgari ücret tutarı ise bin 219 Euro olarak değer görmüştü.

Koronavirüs salgınından Avrupa’da en fazla etkilenen ülkelerin başında gelen Fransa’da henüz 2021 yılında ödenecek olan asgari ücret tutarı ile alaka net bir açıklama yapılmadı.

Serbest Görüş:

d
Almanya’da 2022’de asgari ücret ne kadar?

d
Türkiye asgari ücretin satın alma gücünde Avrupa’da ne durumda?

d
Asgari ücret Avrupa’da ne kadar, Türkiye kaçıncı sırada?
 
Öte yandan, asgari ücretin satın alma gücünün en fazla olduğu ülkeler arasında Fransa da yer alıyor. Fransa’da 2020 yılının ikinci yarısında asgari ücretin satın alma gücü bin 349 puan idi. Türkiye’de yeni açıklanan asgari ücret 307 Euro karşılığında değer görürken, Eurostat’ın asgari ücretin satın alma gücü sırlamasında ise 11. sırada yer alıyordu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version