Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’la ilgili açılan #ölmüş etiketine soruşturma | Canlı blog


Akşener’den Kürdistan tepkisi: Niye şaşırıyorsunuz muhteremler, PKK’nın söylemini gündeme taşımayın

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuşarak gündemi değerlendirdi. Siirt’te bir kişinin ‘burası Kürdistan’ söyleminin eleştirilmesini hatırlatan Akşener, marketteki kişinin HDP çalışanı olduğunu öne sürdü. HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırdığını vurgulayan İYİ Parti lideri Akşener konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Neymiş nasıl olur da burası Kürdistan dermiş. Niye şaşırıyorsunuz muhteremler? Neye şaşırıyorsunuz! Bu kişi bir HDP çalışanı. Biz aylardır ne diyoruz HDP bizzat bana sorulan bir soruya verdiğim cevap, HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırıyoruz. ‘HDP, PKK ile arasına mesafe koymalıdır’ diyoruz. Kürdistan söylemi terör örgütünün. Bizim açımızdan şaşırtıcı bir şey yok. Cumhur İttifakı mensupları sırf bize saldıracaklar diye PKK’nın ajandasını Türkiye’nin gündemine taşıdılar.”

“Mektup kardeşliği var elbette öyle olacak. Kaç gündür PKK’nın gündemini konuşan bir iktidar mensupları ve PKK’lıların söylemini gündeme getiren bir iktidar mensubu yöneticileri. İnanamıyorum. Sayın Bahçeli ile Sayın Öcalan arasındaki mektup arkadaşlığını zaten biliyorduk, Sayın Soylu’nun da bu sistemin bir paydaşı olduğunu öğrenmiş olduk.”

Akşener daha sonra yapılan uyarının ardından Öcalan için ‘sayın’ ifadesini farkında olmadan kullandığı için özür diledi.  


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version