Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan MHP’lilerin öldürdüğü Metin Yüksel’i andı

Erdoğan MHP'lilerin öldürdüğü Metin Yüksel'i andı


1980 öncesi İslamcı gençlerin oluşturduğu Akıncılar hareketinin önemli isimler 41 yıl sonra Bursa’da buluştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, buluşmaya gönderdiği mesajda, 1979’da Ülkücüler tarafından öldüren Metin Yüksel için “şehit” ifadesini kullandı.

AKP’nin önemli birçok isminin yetiştiği Akıncılar ile Ülkücüler arasındaki geçmişte kavgalar yaşanmıştı. 

Yeni Şafak’tan Aybike Eroğlu’nun haberine göre; 110 kişinin katıldığı “Büyük Akıncılar Buluşması”na gençliğinde hareketin içinde yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mesaj gönderdi.

Buluşmada yapılan konuşmalarda, Akıncılar’ın Türkiye siyasetin yeniden müdahil olması ve geleceğin inşasında aktif rol üstlenmesi gerektiği belirtildi.

ERDOĞAN: PEK ÇOK HAYIRLI HAREKET GİBİ BU HAREKETİN FİKİR BABASI DA ERBAKAN HOCAMIZDIR

Buluşmaya mesaj gönderen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Kelime-i şahadeti yaşamak ve yaşatmak şuuruyla kurulan Akıncılar Hareketi, bu milletin topundan, tüfeğinden, kalabalıklarından çok daha değerli olan bir gücünün; imanlı, inançlı, cesur gençliğinin adıydı. Akıncılar Hareketi, faaliyete geçtiği ilk günden itibaren milletimiz tarafından sahiplenilmiş ve 12 Eylül darbesiyle kapatıldığı güne kadar, tarihte eşine az rastlanacak destansı bir mücadeleye imza atmıştır.

Ülkemizdeki pek çok hayırlı hizmet gibi bu hareketin de fikir babası rahmetli Erbakan hocamızdır. Merhum Erbakan hocamızın, ‘Batıl bir davada zirve olmaktansa, hak davada zerre olma’ düsturuyla yürüttüğü davanın en önemli, en aksiyoner kolu Akıncılar olmuştur. Hak ve hakikat yolunda verdikleri büyük mücadelede Akıncıların çektikleri çilenin tek bir zerresi bile, hamdolsun boşa gitmemiştir. Dünyadaki pek çok İslami harekete de ilham veren Akıncılar ocağında yetişenlerin önemli bir kısmı, ülkemizin siyasi, sosyal, kültürel, ekonomik hayatında kritik sorumluluklar üstlenmiştir. Metin Yüksel kardeşimiz başta olmak üzere, hatıraları yüreklerimizde yaşayan aziz şehitlerimizin canları pahasına verdikleri mücadeleyi, onlara layık olabilme umuduyla her alanda sürdürerek bugünlere geldik.”

ERDOĞAN’IN ŞEHİT DEDİĞİ İSMİ ÖLDÜRENLER ÜLKÜCÜ

Akıncılar, 1980 öncesinde İslamcı gençliğin örgütlendiği bir hareketti. Ülkücü ve solcu öğrencilerle sık sık karşıya geldiler.

Erdoğan’ın mesajında “şehit” olarak bahsettiği Akıncılar’ın lideri konumundaki Metin Yüksel, 23 Şubat 1979 tarihinde Fatih Camii’nin avlusunda ülkücü bir grup tarafından Cuma namazı çıkışı vurularak öldürüldü.

Yüksel’in öldürülmesinin ardından Akıncılar Derneği Genel Başkanı Mehmet Tellioğlu tarafından yapılan açıklamada “em­peryalizmin faşist uzantısı olan ırkçı münafıklar, daha dün Edirne’de şehid ettikleri Erdoğan Tuna kardeşimizin kanı kurumadan, bugün de Metin Yüksel kardeşimizi şehid ettiler” ifadeleri yer aldı.

O gün Ülkücü grup içerisinde bulunan İhsan Barutçu daha sonra MHP’den milletvekili seçildi. Barutçu yıllar sonra kendisine cinayetin sorulması üzerine “O kurşunu sıkan ceza almadı. Eğer yüreğiniz soğuyacaksa, deyin ki gelin şurada kafanıza sıkacağız… Gitmeyen İhsan Barutçu şerefsizdir.” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version