Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘En çok aranan’ banka soyguncusu Conrad 52 yıl sonra ölü olarak bulundu

‘En çok aranan’ banka soyguncusu Conrad 52 yıl sonra ölü olarak bulundu


Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) en bilinen soygunlarından birini gerçekleştiren veznedar’ın kimlik değiştirerek Boston’da yaşadığı ortaya çıktı. ‘En çok aranan’ banka soyguncuları listedinde bulunan Theodore John Conrad, 52 yıl boyunca saklanmayı başardı.

Veznedar olarak çalıştığı bankayı bugünün parasıyla 1,7 milyon dolar zimmetine geçiren Conrad, Temmuz 1969’dan beri aranıyordu. Conrad’ın Boston’da Thomas Randele ismini kullanarak yaşadığını ve Mayıs ayında öldüğü açıklandı.

Duvar’da yer alan habere göre; Arkadaşlarıysa veznedarın, Steve McQueen’in zengin bir iş insanının eğlence için Boston’da bir banka soygununu örgütlediği 1968 tarihli The Thomas Crown Affair (Kibar Soyguncu) isimli filminden çok etkilendiğini anlatmıştı.  Condrad’ın yıllarca Boston’da, The Thomas Crown Affair filminin geçtiği noktanın çok yakınında yaşadığı ortaya çıktı.

Polisin yaptığı açıklamaya göre Condrad, 1970 yılından bu yana Boston’da Thomas Randele ismiyle yaşıyordu. Soyguncunun mayıs ayında 71 yaşındayken akciğer kanserinden öldüğü belirtildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version