Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dünyada 45 milyon kişi kıtlık eşiğinde

Dünyada 45 milyon kişi kıtlık eşiğinde


Dünya Gıda Programı (World Food Programme), dünya üzerinde kıtlık artışını gündeme getirdi. Yaklaşık 43 ülkede 45 milyon insanın kıtlığın eşiğinde yaşadığını duyurdu. Program Acil olarak nakit katkısına ihtiyaç olduğunu söyledi. Varlıklı bireylerden de açlığın eşiğinde olan insanların gıda ihtiyaçlarını karşılamak için yardım çağrısında bulundu. Dünya Gıda Programı İcra Kurulu Başkanı David Beasley, “Biz onlara ulaşamazsak 45 milyon insan kelimenin tam anlamıyla ölecek.” Dedi.
COVİD-19 PANDEMİSİNDEN SONRA AÇLIK KRİZİ ARTTI
Dünya genelinde, Covid-19 salgınıyla birlikte 15 Milyon insan daha açlıkla karşı karşıya kaldı. David Beasley devlet ekonomilerini etkileyen salgınla birlikte insanların çıkarttığı çatışmaların da kıtlık dalgasına güç kattığını belirtiyor. Dünya Gıda Programı en ufak bir iklim değişikliği ya da çatışmanın on milyonlarca insanın geri dönüşü olmayan bir tehlikeye itebileceğini söylüyor.

AFGANİSTAN DÜNYANIN EN BÜYÜK İNSANİ KRİZİ HALİNE GELİYOR
Dünya Gıda Programı’nın verilerine göre Afganistan büyük bir insani kriz ile karşı karşıya. Ülkede toplam 22,8 milyon insan Akut Gıda Güvensizliği riski altında. Gelecek günlerde ise yenilenecek rakamlar daha kötü sonuçlar verebilir. Dünya Gıda Programı, Birleşmiş Milletlerin yürüttüğü IPC analizlerini son 10 yılda ülkede bu kadar çok insanın Acil Gıda Güvensizliğine maruz kaldığını görmediğini açıkladı. Gıda Ajansı, Taliban’ın ülkeyi ele geçirmesinin ardından ihtiyacı olan yaklaşık 23 milyon kişiye yardım etmek için de desteği arttırdığını söyledi.
ACİL NAKİT YARDIMINA İHTİYAÇ VAR
Gıda Programı Baş Ekonomisti Arif Husain artan maliyetler hakkında konuştu. Husain, “Gıda tedarik fiyatları bir yıl öncesine göre yüzde 21 arttı- geçen yılla aynı miktarda yiyecek alırsak 300 milyon ABD doları daha fazla. Yüksek yakıt fiyatları nedeniyle nakliye maliyetleri tavan yapıyor- bir yıl önce bin ABD doları olan bir konteyner, şimdi 4 bin ABD doları veya daha fazlasına mal oluyor.” dedi ve şunları ekledi: “Çatışmaları, ikim krizlerini ve Covid-19’un ekonomik etkilerini çözmedikçe bu sayıların düşmesini beklemeyin.”
Dünya Gıda Programı yardımları arttırmak için insani yardım ortaklarıyla iş birliği yaptığını ama kaynakların artan talebe ayak uyduramadığını belirtiyor. Gıda Programı başkanı, daha fazla aileye ulaşabilmek için daha çok kaynağa ihtiyaç olduğu vurguluyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version