Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İran’a resmi bir ziyaret düzenledi: “İran’a yönelik tek taraflı yaptırımların kalkması gerekiyor”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İran'a resmi bir ziyaret düzenledi: "İran'a yönelik tek taraflı yaptırımların kalkması gerekiyor"


Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye’nin İran’la köklü ilişkilerini, bölgesel ve küresel konularda iş birliğini geliştirmek istediğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret kapsamında bulunduğu Tahran’da İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile ortak basın toplantısı düzenledi.

 

“İran’a yönelik tek taraflı yaptırımların da kalkması gerekiyor. Viyana’da görüşmelerin tekrar başlayacak olmasından da mutluluk duyduğumuzu vurgulamak isterim. Bu görüşmelerin olumlu neticelenmesi sadece ekonomik ilişkilerimiz bakımından değil bölgenin istikrarı bakımından da önemli olacaktır.”

 

“Suriye’de siyasi çözüm için çalışmaya devam etmemiz lazım. Irak, ikimizin de komşusu. Körfez’de gelişmeler var. Yemen’deki problem devam ediyor. Güney Kafkasya’nın istikrarı için başta 3+3 formatı olmak üzere bu konularda İran’la yakın çalışma arzusu içindeyiz.”

 

“Afganistan’daki şu anki durumdan endişe duyuyoruz. İnsani kriz bir taraftan ekonomik sıkıntı diğer taraftan zorluklar var. Kapsayıcı, herkesi kucaklayan bir hükümetin kurulması arzumuz.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version