Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DEVA Partisi’nden Metin Gürcan açıklaması: 2020 yılındaki bir soruşturmaya dayanılarak gözaltına alındı

DEVA Partisi kurucusu Metin Gürcan, ‘siyasi casusluk’ suçlaması ile gözaltına alındı


Askeri analist ve DEVA Partisi kurucusu Metin Gürcan, sabah erken saatlerde evine yapılan operasyonla gözaltına alınmıştı. Gürcan, gözaltı gerekçesini ‘siyasi casusluk’ olarak duyurmuştu.

Konuya ilişkin DEVA Partisi’nden açıklama geldi. Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2020 yılındaki bir soruşturması kapsamında Gürcan’ın gözaltına alındığı bilgisini vererek, soruşturma kapsamında başka gözaltılar da olduğu bilgisini edindiklerini açıkladı.

Serbest Görüş:

 

‘TÜM DESTEĞİMİZLE SÜRECİ YAKİNEN TAKİP EDİYORUZ’

Yeneroğlu’nun Twitter hesabından yaptığı açıklamalar şöyle: “Kamuoyunun dikkatine! Partimizin kurucularından Metin Gürcan Bey’in ikametinde Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı üzerine bu sabah 05.00 sularında arama yapılmıştır. Arama kararına göre Metin Gürcan Bey Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın casusluk suçlaması ile ilgili 2020 yılındaki bir soruşturmaya dayanılarak gözaltına alınmıştır. Söz konusu soruşturma bağlamında başkalarının da gözaltına alındığı bilgisi vardır. Metin Bey şu anda sağlık kontrolünde. Tüm desteğimizle süreci yakinen takip ediyoruz. Avukat arkadaşlarımız emniyette, kendilerine gereken hukuki desteği vermekle birlikte soruşturma ile ilgili daha net bilgiler aldıktan sonra kamuoyunu bilgilendireceğiz.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version