Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DEVA Partisi kurucusu Metin Gürcan, ‘siyasi casusluk’ suçlaması ile gözaltına alındı

DEVA Partisi kurucusu Metin Gürcan, ‘siyasi casusluk’ suçlaması ile gözaltına alındı


DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Metin Gürcan sosyal medya hesabından bu sabah saat 06.30 sıralarında yaptığı paylaşımda polislerin evinde arama yaptığını ve gözaltına alındığını duyurdu. Gürcan Twitter’dan, “Siyasi casusluk suçlaması ile gözaltına alınıyorum. Polisler evde… Arama yapıyorlar. Şok oldum. Desteğiniz istiyorum” mesajını yayınladı.

BEA İLE İLİŞKİLERİ ELEŞTİRMİŞTİ?

Eski asker, günvenlik ve savunma uzmanı Gürcan, son olarak Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ilişkilerini eleştirmiş, ve şöyle demişti:

“Geldiler. En Dış Mihraktılar.  Şimdi ‘Ekonomik Kurtuluş Savaşımızın’ sponsoru oldular. Batan geminin kelepir malları için 10 milyar $ ateşleyecekler(miş). Bakalım ne kadarını ateşleyecekler? Neleri aldılar? Hangi imtiyazlarla aldılar? Neler ileride UA tahkime gidecek? Göreceğiz.

‘İŞLERİNE GELENİ İŞLERİNE GELDİĞİ GİBİ ALACAKLAR’

Düzeltme: BAE ile aramızda medyada şişirildiği gibi 10 anlaşma yok ve 10 milyar$ hemen Türkiye’ye gelmiyor. Dün imzalananların çoğu anlaşma değil, mutabakat yani niyet beyanı. Yatırımlar sürece yayılıyor. İşlerine geleni işlerine geldiği zaman satın alacaklar. Tadını çıkara çıkara.”

METİN GÜRCAN KİMDİR?

Peki, basındaki ve sosyal medyadaki çarpıcı yorumları ile dikkatleri çeken Metin Gürcan  kimdir? İşte, Metin Gürcan’ın hayatı ve kısa biyografisi.

Ali Babacan tarafından kurulan yeni parti Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’nin Kurucular Kurulu üyeleri açıklandı. Bu listede Metin Gürcan ismi de yer aldı. 1976 Osmaniye doğumlu olan Gürcan, 1998-2014 yılları arası TSK’nın değişik birimlerinde çalıştı. Güneydoğu Anadolu bölgesi, Irak, Afganistan, Kazakistan ve Kırgızistan’da görev yaptı.

ÖZEL KUVVETLER BÜNYESİNDE ÇALIŞTI

Özel Kuvvetler bünyesinde yetişen Gürcan, 2008-2010 arası ABD Deniz Kuvvetleri Enstitüsü’nde ‘Bölgesel Kürt Yönetimi ile Bağdat merkezi yönetimi arasındaki çevre-merkez ilişkisi’ adlı teziyle Güvenlik Çalışmaları alanında master derecesi aldı. Ocak 2015’te kendi isteğiyle emekli oldu.

TERÖR UZMANI

Şu anda Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde TSK’nın kurumsal dönüşüm kapasite ve isteği konusunda doktora tezini yazan Gürcan’ın Turkish Studies, Small Wars Journal, Dynamics of Asymmetric Conflict, Perceptions gibi uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde çatışmanın değişen doğası, terörizm, ayaklanma ve ayaklanmaya karşı koyma, sivil asker ilişkileri, dış politika ve askeri strateji konularında yayımlanan pek çok akademik makalesi bulunuyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version