Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Davutoğlu’ndan Erdoğan’a ‘zihniyet’ tepkisi: Tek amacı Biden ile görüşmekmiş

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a 'zihniyet' tepkisi: Tek amacı Biden ile görüşmekmiş


Roma’daki G20 zirvesinde gerçekleşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden görüşmesi gündemdeki yerini koruyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun söz konusu görüşmeye ilişkin bugün yaptığı “Dışarıda kuzu, içeride kaplan. Biden’ı görünce gözleri gülüyor, içeriye dönünce kaşları çatılıyor. Seni Biden kurtaramaz, sandıkta dersini alacaksın” açıklamasının ardından Erdoğan’a bir tepki de Gelecek Partisi’nden geldi.

İLGİLİ HABER

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Seni Biden kurtaramaz, millet sana gerekli dersi sandıkta verecek

‘Seni Biden kurtaramaz, senin geleceğin bu milletin elinde. Nereye gidersen git, sonunda sandığı getireceksin, millet sana dersi o sandıkta verecek.’

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Erdoğan’ın Biden ile görüştükten sonra İklim Zirvesi’ne katılmadığına dikkat çekerek “Sn. Erdoğan, Roma’da Biden ile görüştükten sonra Glasgow’daki İklim Zirvesi’ne katılmamaya karar verdi. İklim Zirvesi’ne katılımın tek amacı Biden ile görüşmekmiş!” diye yazdı.

‘BU ZİHNİYETTEN ÇEVRECİLİK BEKLENİR Mİ?’

“Bu görüşme, insanlığın geleceğini etkileyecek toplantıdan daha mı önemli?” diye soran Davutoğlu, “Bu zihniyetten çevrecilik beklenir mi?” tepkisini gösterdi.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, güvenlik ve protokol taleplerinin kabul edilmemesini gerekçe göstererek İklim Zirvesi’ne katılmamıştı.

İLGİLİ HABER

Erdoğan Glasgow’a neden gitmediğini açıkladı

Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüşmesinin detaylarını paylaştı.

TBMM Çevre Komisyonu CHP Grubu Sözcüsü Murat Bakan ile CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise Glasgow’daki COP26’ya katılmıştı. Murat Bakan, Erdoğan’ın COP26 programını iptal etmesine “Biden ile sonunda görüşebildi. Bu da ona yetti” ifadeleriyle tepki göstererek gelmekten vazgeçtiğini belirtmiş ve “Utanıyoruz” açıklaması yapmıştı.

İLGİLİ HABER

CHP’li Bakan’dan Erdoğan’a ‘Glasgow’ eleştirisi: Gelmekten vazgeçti, utanıyoruz

CHP’li Murat Bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İskoçya’nın Glasgow kentindeki BM İklim Değişikliği Konferansı’na katılmamasını ‘Biden ile sonunda görüşebildi. Bu da ona yetti’ diye eleştirdi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version