Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Davutoğlu: MB başkanının ‘faiz indirmeye mecbur kaldık’ dediği duyumunu aldık

Davutoğlu: MB başkanının 'faiz indirmeye mecbur kaldık' dediği duyumunu aldık


Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Geçtiğimiz hafta bütün bu bağlamda MB Başkanı banka yöneticileriyle toplandı. İntibamız şu ki ne MB Başkanı dirayetiyle bir yön gösterebildi, ne de bankalar bundan sonra şöyle bir yol izlenecek diye bir kanaate ulaşabildiler. Niçin faiz indirimine hazırlıksız bir şekilde gidildiği yönünde bir soruya ‘Mecbur kaldık’ ifadesini kullandığı duyumunu aldık” dedi.

Gelecek Partisi Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Yıkımdan Çıkışın Yol Haritası” başlığıyla düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantıdaki konuşmacılar arasında Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları İbrahim Turhan, Serkan Özcan, Kerim Rota, Mustafa Mente ve Feridun Bilgin ile Gelecek Partisi Hazine ve Maliye Politikaları Başkanı Tuncay Dinç de yer aldı.

Toplantıda konuşan Ahmet Davutoğlu, “Türk Lirası taşıyanların fakirleştiği, dolar taşıyanların zenginleştiği bir ülke ortaya çıktı. Kurtuluş Savaşı vereceksiniz ama ay yıldızın üstünde olduğu lirayı değersiz kılacaksınız. Nas hükmünün esası fakiri korumaktır. Bugün ise bu düzeyde faiz yoksulu ezerek zenginlerin türemesine yol açan faiz baronlarının düzenini ortaya çıkarıyor” dedi.

Davutoğlu, “Son günlerde yaşadığımız, Sayın Bahçeli’nin Sayın Erdoğan’ın diline pelesenk olması itibariyle de, önce onları, sonra da bütün toplum kesimlerini uyararak söylüyorum. Bu adaletsizliğe, bu köleleşmeye, bu yoksullaşmaya gösterilen her tepkiyi bir terör faaliyeti gibi gösterme çabası otoriterleşme eğilimidir. Zaten ekonomi bu kadar kötüleşmişse, bu kötüleşmeyi mutlaka daha da fazla otoriterleşme takip eder” diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu, “Geçtiğimiz hafta bütün bu bağlamda MB Başkanı banka yöneticileriyle toplandı. İntibamız şu ki ne MB Başkanı dirayetiyle bir yön gösterebildi, ne de bankalar bundan sonra şöyle bir yol izlenecek diye bir kanaate ulaşabildiler. Niçin faiz indirimine hazırlıksız bir şekilde gidildiği yönünde bir soruya “Mecbur kaldık” ifadesini kullandığı duyumunu aldık Merkez Bankası’nın. Niye mecbur kalır Merkez Bankası? Niye kendini mecbur hisseder?” ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamaları şöyle:

Bu haftaya iyi bir psikolojiyle başlamayı arzu ederdik. Geçen hafta yaşanan süreç ve umutsuzluk dalgası hepimizi bir kez daha Türkiye’nin geleceği ekonomik durumu konusunda düşünmeye sevk etti. Geçen hafta salı günü yaşanan büyük kur dalgalanması sonrasında kamuoyuna çağrıda bulunmuş ve tüm toplum kesimlerini bu krizle ilgili ortak aklı üretmek üzere buluşmaya davet etmiştim. Arkasından da aynı gün CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Akşener’le görüştük.

Her sektörde yaşanan bu büyük krizi tanımlamak, analizini yapmak için heyet olarak hazırladığımız raporu paylaşacağız.

Geçtiğimiz hafta bütün bu bağlamda MB Başkanı banka yöneticileriyle toplandı. İntibamız şu ki ne MB Başkanı dirayetiyle bir yön gösterebildi, ne de bankalar bundan sonra şöyle bir yol izlenecek diye bir kanaate ulaşabildiler. Niçin faiz indirimine hazırlıksız bir şekilde gidildiği yönünde bir soruya “Mecbur kaldık” ifadesini kullandığı duyumunu aldık Merkez Bankası’nın. Niye mecbur kalır Merkez Bankası? Niye kendini mecbur hisseder?

‘NAS HÜKMÜNÜN ESASI FAKİRİ KORUMAKTIR’

Türk Lirası taşıyanların fakirleştiği, dolar taşıyanların zenginleştiği bir ülke ortaya çıktı. Kurtuluş Savaşı vereceksiniz ama ay yıldızın üstünde olduğu lirayı değersiz kılacaksınız.

Nas hükmünün esası fakiri korumaktır. Bugün ise bu düzeyde faiz yoksulu ezerek zenginlerin türemesine yol açan faiz baronlarının düzenini ortaya çıkarıyor.

Dolar bu kadar oynakken Türk Lirası bazında yapılan bütçeye kim önem atfeder. Korkumuz o ki 70’lerdeki gibi bir ödemeler dengesi krizi yaşayabiliriz.

Bir yıl içinde 365 milyar dolar ödenecek. Naci Ağbal gittiği gün 7.27 liraydı dolar. Bugün 12.5. Kur farkının yüklediği ek yük 1.2 trilyon Türk Lirası.

‘TEPKİLERİ TERÖR FAALİYETİ OLARAK GÖRMEK OTORİTERLEŞME EĞİLİMİ’

Son günlerde yaşadığımız, Sayın Bahçeli’nin Sayın Erdoğan’ın diline pelesenk olması itibariyle de, önce onları, sonra da bütün toplum kesimlerini uyararak söylüyorum. Bu adaletsizliğe, bu köleleşmeye, bu yoksullaşmaya gösterilen her tepkiyi bir terör faaliyeti gibi gösterme çabası otoriterleşme eğilimidir. Zaten ekonomi bu kadar kötüleşmişse, bu kötüleşmeyi mutlaka daha da fazla otoriterleşme takip eder. Aynen 70’li yılların sonrasında 12 Eylül’ün gelmesi gibi. Bugün bir ihtilal bir darbe olabileceği varsayımıyla söylemiyorum bunu ama darbe olmadan da otoriter rejimi tahkim edersiniz.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version