Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cumhurbaşkanlığı’ndaki üst düzey kaynaklar: ‘Ekonomi yönetilemiyor’ yönünde algı oluşturuluyor

Cumhurbaşkanlığı’ndaki üst düzey kaynaklar: ‘Ekonomi yönetilemiyor’ yönünde algı oluşturuluyor


Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 15’e indirmesi ve faiz indirimi politikasının nedenlerini Cumhurbaşkanlığı’ndaki üst düzey kaynaklara sorduğunu söyleyen Hürriyet yazarı Hande Fırat, “Hükümet faiz indirimiyle ortaya çıkan faturanın farkında. Bu fatura göğüslenecek. Bir anlamda acı reçete şimdi uygulanacak.” denildiğini aktardı.

İktidarın, 2023 seçimlerine yüksek faiz, yüksek enflasyon ve yüksek işsizlik oranlarıyla gitmek istemediğini; yatırımları arttırarak, işsizliğin azaltılmasının amaçlandığını iddia eden Fırat, ‘Faiz indirimi politikasının nedenleri’ başlıklı yazısında şunları kaydetti:

“(Cumhurbaşkanlığı’ndaki) Kaynaklar Türkiye’de “ekonomi yönetilemiyor” yönünde bir algı oluşturulmaya çalışıldığını iddia ediyor. Bunun da “psikolojik” olduğu iddiasında.

Son olarak Merkez Bankası’nın rezervlerinin de korunduğu belirtiliyor.

Cumhurbaşkanlığı’ndan üst düzey kaynaklar, faiz indirimi politikasını bu maddelerle gerekçelendiriyor. Bir buçuk yılda hükümet hedeflerine ulaşabilecek mi, göreceğiz. Ancak öyle ya da böyle, 2022 yılının zor geçeceğini söylemek yanlış olmayacaktır.”

Hande Fırat Cumhurbaşkanlığı’ndaki üst düzey kaynaklardan bildirdi: “Ekonomi yönetilemiyor” yönünde algı oluşturuluyor

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version