Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çin, çölde ABD uçak gemisi ve destroyeri maketi inşa etmekle ne amaçlıyor?

Çin, çölde ABD uçak gemisi ve destroyeri maketi inşa etmekle ne amaçlıyor?


AP Photo 


Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından kaydedilen uydu görüntüleri, Çin’in ülkenin güneybatısındaki bir çölde, Amerikan donanmasının uçak gemisi ile destroyerinin maketini inşa ettiğini ortaya çıkardı.

Maketlerin ABD ve Çin arasında gerilimin artması sonucu denizde yaşanacak olası bir çatışma için hazırlık mahiyetinde tasarlandığı tahmin ediliyor.

Euronews‘in aktardığına göre, merkezi Colarado’da bulunan uydu verileri dağıtan Maxar teknoloji şirketi tarafından çekilen görüntülerde bir ABD uçak gemisi ve bir demiryolu rayında oturan en az bir destroyerin maketi açık bir şekilde fark ediliyor.

Maxar şirketi, bu görüntülerin uydu üzerinden ülkenin kuzey doğusunda yer alan Sincan bölgesindeki Taklamakan çölünden çekildiğini kaydediyor.

Bağımsız ABD Deniz Enstitüsü web sitesinde yer alan bir haberde ise bu gemilerin maketlerinin Çin Ordusu tarafından geliştirilen yeni hedef hazırlıklarının bir parçası olabileceği aktarıldı.

ABD, son dönemde Çin’in özellikle nükleer silahlanmaya hız verdiği eleştirisinde bulunuyor.

ABD ordusuna göre, yoğun nükleer silahlanma içerisinde olan Çin, yakında Rusya’yı geride bırakarak ABD açısından en büyük nükleer tehdit haline gelecek.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version