Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP’li Taşkın: KHK sorunuyla yüzleşmeden, Türkiye gerçek bir demokrasiye ulaşamaz

CHP’li Taşkın: KHK sorunuyla yüzleşmeden, Türkiye gerçek bir demokrasiye ulaşamaz


CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, Türkiye’nin farklı yerlerine giderek toplantılar yaptıklarını hatırlattı. Taşkın, “Bunu neden yapıyoruz? Çünkü bu meseleyle yüzleşmeden, hukuk zeminine ulaşmadan Türkiye, gerçek bir demokrasiye ulaşamaz. Bu mücadelenin demokrasi mücadelesiyle de çok ilgisi var.” diye konuştu. CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ise KHK’lılar sorunun evrensel hukuki değerlerle çözülmesi gerektiğini söyledi.

Ana muhalefet partisi CHP, KHK Mağdurlarıyla buluşmalarını sürdürüyor. CHP’nin KHK’lılarla son buluşma noktası Kayseri’ydi. Toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcıları Yüksel Taşkın ve Gülizar Biçer Karaca, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP İstanbul Milletvekilleri Turan Aydoğan ve Cihangir İslam, CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer ve vatandaşlar katıldı.

DÜĞÜN SALONUNDA TOPLANTI

Toplantıda konuşan CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, iki gün önce Konya’da yine bir düğün salonunda toplantı yapmak zorunda kaldıklarını hatırlattı. Taşkın, şunları söyledi:

“Türkiye, ileri demokrasi ya, bize salon vermekten korkuyorlar. Burada olmazsa tarlada konuşuruz. Türkiye’nin farklı yerlerine gidiyoruz ve devamlı olarak bu toplumsal ve vicdani yarayı gündemde tutuyoruz. Bunu neden yapıyoruz? Çünkü bu meseleyle yüzleşmeden, hukuk zeminine ulaşmadan Türkiye, gerçek bir demokrasiye ulaşamaz. Bu mücadelenin demokrasi mücadelesiyle de çok ilgisi var.”

BİZİM DİNLEDİĞİMİZ HİKAYELERİ DİNLESELER UTANIRLAR

“Hepimiz her gün bir imtihandan geçmeye çalışıyoruz. Onlar bizi görmek istemediği gibi devamlı yaftalıyorlar. Ben şuna inanıyorum, bir masada karşımızda otursalar ve bizim toplantılarda dinlediğimiz hikayeleri dinleseler, onlarda ileri geri yaftalayıcı konuşurken utanırlar. Ben hala insandan umudumu kesmek istemiyorum.”

YAPILANLAR HUKUKSUZDUR

“Bir dosyanın 5 yıl beklemesi nedir biliyor musunuz arkadaşlar? 5 yıl sizi askıda yaşatıyorlar. Ondan sonra yüzde 90 ret veriyorlar. Yaklaşık yüzde 10 iade var. Böyle hukuk mu olur? Dolayısıyla verilen mücadele alnımızın ak sütü gibi, anamızın ak sütü gibi meşrudur. Hiç kimse bu mücadeleyi verdiği için, bir kamu kuruluşundan atıldığı için hiçbir kere utanç duymasın. Çünkü yapılanlar hukuksuzdur.”

24 SAATLİK ER, DARBEDEN 17 YIL CEZA ALDI

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ise şu ifadeleri kullandı: “Adil yargılanma anayasal bir haktır. Kim olursa olsun herkesin anayasal hakkı olan adil yargılanma hakkının gereğini yerine getirmek iktidarların temel görevidir. Bu nedenle 84 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde kim adaletsizliğe uğramışsa adil yargılanma hakkını o kişiye kullandırmak iktidarın asli görevidir. 15 Temmuz sabahı kışlaya teslim edilen bir asker, 24 saat er olarak görev yapmadan 17 yıl hapis cezasıyla cezalandırılıyor. Bu gencimizin 17 yıl hapis cezası almasının vicdani ve hukuki gerekçesi nedir?”

VETERİNER HEKİM: ANLATILAMAYACAK İŞKENCELER YAPILDI

Toplantıda konuşan KHK’lı veteriner hekim Muhammet Eker, “Dövülmeyi, küfürü, hakareti işkenceden saymayan, yapılan işkenceleri eşimize bile anlatamayacağımız, ölene kadar Allah ile aramızda kalacak işkenceler gören insanlarla cezaevinde kaldım.” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version