Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP’li Karaca: Şenyaşar ailesinin adalet çığlığına ses verilmeli

CHP’li Karaca: Şenyaşar ailesinin adalet çığlığına ses verilmeli


ANKARA – Şenyaşar ailesinin adalet talebini Meclis Genel Kurulu’na taşıyan CHP’li Gülizar Biçer Karaca, “Adalet çığlığına ses verin ve bir an önce adalet yerini bulsun” dedi.

 

Meclis Genel Kurulu’nda gündem dışı konuşmalarda söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 254 gündür Urfa Adliyesi önünde adalet nöbetini sürdüren Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın taleplerine dikkat çekti. Urfa’da 2018 seçimleri öncesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve akrabaları tarafından yapılan saldırı sonucunda eşi ve 2 oğlunu kaybeden ve Urfa Adliyesi önünde nöbet başlatan Emine Şenyaşar’ı ziyaret ettiğini aktaran Karaca, “Vicdanı sızlayanları bilgilendirmek istediğini” söyledi. İbrahim Halil Yıldız’ın akrabalarının katliamı işlediği süreci anlatan Karaca, “Bütün bu olaylar Emine Şenyaşar’ın gözleri önünde cereyan eder. Bugün hangi aşamadayız. İşyerinde olan olay, hastanede olan olay da hukukla bağlantılıdır. Hastanedeki olayda 41 aydır soruşturmaya devam ediliyor görünüyor. 41 aydan bu yana hiçbir şekilde tanık ya da şüphelinin ifadesi alınmadı” dedi. 

 

10 SAVCI NEYİ BEKLEDİ?

 

Enver Yıldız’ın olay ardından 17 ay sonra yanında koruma ordusuyla teslim olduğunu anımsatan Karaca, “Enver Yıldız’ın telefon tapeleri var. Enver Yıldız telefonda görüştüğü kişinin, ‘E ne oldu mahkeme işi’ sorusuna karşı, ‘Oraya gitmedim yeni savcı atanmış o gelirse gidip ifade vereceğim. Evimdeyim, telefonum açık kimse gelmedi. Ne oldu bizimkiler hastanede babayı linç etmişler’ söylemlerine rağmen bir soruşturma yapılmamış. 3 Eylül’de İbrahim isimli biri Enver Yıldız’ı arıyor ve Enver Yıldız, hala yeni savcıyı beklediğini söylüyor. 41 ayda 10 savcı değişti.  10 savcı neyi bekledi?” diye belirtti.

 

Enver Yıldız’ın telefon görüşmelerindeki söylemlerine rağmen hiçbir şüphelinin ifadeye çağrılmadığını dile getiren Karaca, “Aylardır dosyada gizlilik kararı olan dosyadaki kayıtlara ne oldu bilmiyoruz. Deliller karartıldı mı bilmiyoruz. Geciken adalet, adalet midir? Şenyaşar ailesi, iki oğlunu, eşini kaybeden Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar 254 gündür adliye önünde nöbet tutuyor. Aile adalet istiyor, bunu ‘terör’ olarak lanse ettiler” ifadelerini kullandı.

 

‘AİLEYE SES VERİN’

 

Karaca, AKP’li milletvekilinin itiraflarını da anımsatarak, şunları söyledi: “13 Kasım günü Adalet ve Kalkınma Partisi Şanlıurfa Milletvekili Sayın Fakıbaba çıktı dedi ki: ‘Bu, bir terör eylemi değildi, bunu ben gördüm, tanıklık ettim ve ‘terör eylemi’ denildiğinde vicdanım sızladı ve Genel Başkanımızı aradım, bunun bir terör olayı olmadığını ve bu şekilde lanse etmemesi, konuşmaması gerektiğini de ifade ettim. Şimdi, buradan Adalet Bakanına, bizleri izleyen bütün hukukçulara ve tüm vicdanlı yurttaşlara sesleniyorum: Şenyaşar ailesinin adalet çığlığına ses verin ve bir an önce adalet yerini bulsun.”

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version