Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP’li İlgezdi: Türkiye pandemide en çok ölüm görülen 7’inci ülke

CHP’li İlgezdi: Türkiye pandemide en çok ölüm görülen 7’inci ülke


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, belediyeler ve Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı bulaşıcı hastalıktan ölenlerin sayısını karşılaştırarak, “Ülkemizin 21 ilindeki ölüm hızı 81 ile uygulandığında Covid-19’dan ölenlerin sayısının 149 bin 315 kişi olabileceği tahmin ediliyor. Bu sayılar doğru olarak açıklanmış olsa ülkemizin ölüm sayılarına göre pandeminin dünyada en çok etkilediği yedinci ülke olduğu anlaşılacaktır” dedi.

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre İlgezdi, 31 Ekim itibariyle CHP’li 21 büyükşehir ve il belediyesindeki ölüm istatistiklerini derledi. Buna göre 1 Mart 2020’den 31 Ekim’e kadar Covid-19 ve bulaşıcı hastalık sebebiyle 72 bin 827 kişi yaşamını yitirdi. 

İlgezdi ölüm hızının da 2,1 kat fazla olacağını belirterek, şu çıkarımı yaptı: 

“60 il eksik olduğu halde ölüm sayısındaki fark 2 binden fazla”

“Sağlık Bakanlığı tarafından aynı tarih itibarıyla ölüm nedeni Covid-19 olarak bildirilenlerin 81 ildeki sayı ise 70 bin 536’dır. 60 il eksik olduğu halde ölüm sayısındaki fark 2 binden fazla.”

“Pandeminin dünyada en çok etkilediği 7. ülke”

“Ülkemizin 21 ilindeki ölüm hızı 81 ile uygulandığında Covid-19’dan ölenlerin sayısının 149 bin 315 kişi olabileceği tahmin ediliyor. Bu sayılar doğru olarak açıklanmış olsa ülkemizin ölüm sayılarına göre pandeminin dünyada en çok etkilediği yedinci ülke olduğu anlaşılacaktır.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version