Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cezaevindeki Yargıtay üyesi Uğur: ‘Bu mektup adaletsizliğin tescili için yazılmıştır’

Cezaevindeki Yargıtay üyesi Uğur: ‘Bu mektup adaletsizliğin tescili için yazılmıştır’


15 temmuz sonrası 5.5 yıldır cezaevinde tutulan ve sistematik işkenceye maruz kalan eski Yargıtay Üyesi Hüsamettin Uğur, insan haklarıyla ilgilenen bütün kurum ve kuruluşlara açık bir mektup yazdı.

Hüsamettin Uğur’un kızı Nalan Dilara Uğur babasının mektubunu sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaştı. Mektupta Hüsamettin Uğur’un, ”Birçok başvuru yaptığım AİHM’den de bir beklentim kalmadı. Makul sürede yargılanma ilkesinin ihlal edildiği yönünde kendisi içinde karar verecek midir? 5-6 yıldır onbinlerce başvurudan kaçı karara bağlandı? Cezamızın infazı bitmek üzere iken (çok kimsenin infazı bitmişken) daha haksız tutukluluk başvuruları bile karara bağlanmamıştır.

İnsanlık onuru çiğnenirken, nerede insan hakları savunucuları, sivil toplum kuruluşları?.. Bir kedi, köpek, penguen, kaplumbağa, fok için ayaklanan “insancıl” insanlar nerede?.. Fakülteye “eşek sıpası” getirip, uygulamalı ”hayvan hakları” dersi veren “insan”lar nerede? Yıllarca hristiyanların engizisyon zulmünden bahseden ama müslümanın müslümana yaptığının engizisyonu aratmadığını göremeyen “bakarkörler” nerede? Diğer dilekçeler gibi bu dilekçe (açık mektup) da adaletin tecellisi için değil, adaletsizliğin tescili için yazılmıştır. Allah var gam yok…” ifadeleri dikkat çekti.

 

@adalet_bakanlik

 

@TCYargitay


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version