Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Beştaş: Deniz Poyraz’ın katili çadırları kapılarımıza kuranlardır

Beştaş: Deniz Poyraz’ın katili çadırları kapılarımıza kuranlardır


ANKARA – AKP’nin HDP Diyarbakır İl Örgütü önünde oturtulan aileler üzerinden hedef gösterilmelerine tepki gösteren HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Sizin oturttuğunuz aileler kapıdayken, yüzlerce güvenlik gücü kapıdayken, Deniz Poyraz içeride öldürüldü. Poyraz’ın katili o çadırları bizim kapılarımıza kuranlar, onları kollayanlardır” dedi.  

Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi öncesi genel görüşmede AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, HDP’lileri hedef aldı.

Söz alan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Dolar 11 lira oldu, belli ki hamasete ihtiyacınız var. Yine, HDP’ye yaptığınız kumpası ‘Nasıl genişletiriz?’, ‘Nasıl Türkiye yurttaşlarını daha fazla aldatırız?’ gibi bir telaşla bugün konuşmanızı hazırlamışsınız. Bunu gayet iyi anladık aslında. Siz, önce şu anda yaşanılan krizi, iktidarınızın halka yaşattığı açlığı, yoksulluğu, işsizliği konuşun. Yarım saat önce faiz 100 baz puan düşürüldü ve bunu biz biliyoruz ki siz artırdınız yani Merkez Bankası’yla bir ilgisi yok, hiçbir ilgisi yok” dedi.

‘POYRAZ’I KATLEDENLER ÇADIRI PARTİMİZİN ÖNÜNE KOYANLARDIR’

Partilerine yönelik “HDP, çocukları dağa gönderdi” sözlerinin yalan olduğunu dile getiren Beştaş, “Katiyen bu yalandır, büyük bir yalandır; bu, AKP iktidarının kendisini var olan çıkmazdan çıkarmak için büyüttüğü bir yalandır. Sizin eşliğinizde parti binalarımızın önünde -maalesef- oturtulan aileler sadece sizin isteğiniz, desteğiniz, korumanızla orada oturtuluyor ve partimiz çalıştırılamaz hâle getirilmek isteniyor. Ya, Deniz Poyraz katledildi. Sizin oturttuğunuz aileler kapıdayken, yüzlerce güvenlik gücü kapıdayken, Emniyet ile katilin görüştüğü sabitken Deniz Poyraz içeride öldürüldü ve o zaman da söyledik; Deniz Poyraz’ın katili o çadırları bizim kapılarımıza kuranlardır, onları kollayanlardır. Tek bir kişinin bizim vasıtamızla dağa gittiğini ispat edemezsiniz, bu da büyük bir yalan. Tıpkı bizim belediye başkanlarımızın Kandil’e para gönderdiği yalanı gibi bunu da herkes duysun” ifadelerini kullandı.

‘AÇIKÇA SANSÜR VAR’

Beştaş, Meclis aplikasyon sisteminden Yeni Yaşam gazetesinin çıkarılmasını da eleştirdi. Aldığı kararı okuyan Beştaş, “Yeni Yaşam gazetesi merkezi İstanbul’da bulunan diğer gazeteler gibi basıldığı matbaası ve künyesi belli olan ve her gün bayilerde satılan bir gazetedir. Evet, hakikaten bu aplikasyondan çıkarılmasının anlamı ve gerekçesi nedir, o karar alındığından beri bunun peşine düştük fakat sadece bu bize verildi. Bu bir sansür kurulu mu? Sansür kuruluysa bunu hepimiz bilelim milletvekilleri olarak ve istediği yayını o aplikasyondan çıkarabiliyor mu acaba? Meclis Başkanlığına da sorduk ve tabii ki şunu da eklemek istiyorum” diye ekledi.

‘KADINLAR OLARAK ÇEKİLMEDİK’

Beştaş, Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi kararına şu sözlerle tepki gösterdi: “Açıkçası bu da Cumhurbaşkanının kararının uygulanmaya devam edeceğini gösteriyor. Biz iktidar bağlı olan bu yargı kararını, bağlı olarak verilen bu yargı kararını tanımıyoruz ve İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nden kadınlar olarak da çekilmedik, çekilmeyeceğiz.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version