Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko’dan AB’ye tehdit: Gazı keseriz

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko’dan AB’ye tehdit: Gazı keseriz


Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko (Alexander Lukashenko), Avrupa Birliği’nin (AB) ülkesi aleyhine yeni yaptırımlar uygulaması halinde, Avrupa’ya gönderilen doğalgaz akışının kesilebileceği mesajını verdi.
Belta haber ajansına göre Belarus lideri Lukaşenko, “Rusya, bizim ülkemiz üzerinden geçen Yamal boru hattı aracılığıyla Polonya ve Almanya’ya gaz gönderiyor. Avrupa, bizim sayemizde ısıtılıyor. Onlar ise hala sınırı kapatmakla tehdit ediyorlar, gaz akışını kesersek ne yapacaklar?” diye konuştu.
Lukaşenko; Polonya, Litvanya ve diğer Avrupa Birliği ülkelerine seslenerek, “Yaptırım uygulamadan ve tehdit etmeden önce bir kere daha düşünün” dedi.

TRANSİT GEÇİŞLERİ KAPATMA TEHDİDİ
Öte yandan, Avrupa Birliği’nin Aleksandr Lukaşenko hükümetine ek yaptırım getirmesi durumunda, “Polonya ve Almanya vatandaşlarının Belarus uçuş hatlarından transit geçişinin de yasaklanacağı” duyuruldu.
Lukaşenko, “Egemenliğimizi ve bağımsızlığımızı korumak için hiçbir şeyden vazgeçmemeliyiz.” dedi.
POLONYA GÜVENLİK TEDBİRLERİNİ ARTIRDI
AB’ye göre Lukaşenko, göçmenleri kasıtlı olarak Belarus sınırına yönlendiriyor ve ardından Polonya üzerinden Avrupa Birliği ülkelerine geçmelerine izin veriyor. Bunu, Belarus’taki muhalefet ve sivil topluma yönelik baskılar nedeniyle Avrupa’nın uyguladığı yaptırımların intikamını almak amacıyla yapıyor.
Bu nedenle özellikle Belarus ile Polonya arasındaki tansiyon yükseldi. Varşova hükümeti, güvenlik önlemlerini artırmak amacıyla 15 bin askeri daha sınırda görevlendirdi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version