Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

BBVA’nın üst düzey yetkililerine göre Garanti Bankası’na dair yaptıkları pay alım teklifindeki fiyat çok cazip

BBVA’nın üst düzey yetkililerine göre Garanti Bankası’na dair yaptıkları pay alım teklifindeki fiyat çok cazip


BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Torres Villa, Türkiye ile ilgili gelen soruya, Türk lirası, mevcut ekonomik kriz ve banka bilançolarının bu durumdan ötürü nasıl hasar aldıklarının farkında olduklarını aktararak yanıt verdi.

Reuters’ın haberine göre BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Torres Villa, Türkiye ile ilgili gelen soruya, Türk lirası, mevcut ekonomik kriz ve banka bilançolarının bu durumdan ötürü nasıl hasar aldıklarının farkında olduklarını aktararak yanıt verdi.

 

Ancak Garanti Bankası ile ilgili yaptıkları teklifin halihazırda piyasada fiyatlandığını da ekledi.

 

Torres Villa ayrıca Türkiye ile ilgili olarak yaptıkları teklifteki fiyatın pay sahipleri için çekici olmasının önemli olduğunu vurguladı.

 

BBVA CEO’su Onur Genç ise teklif ettikleri anlaşma ile gelişmekte olan piyasalara daha çok maruz kalacaklarının farkında olduklarını belirterek bu fiyattan bir anlaşma yapmanın ise ‘çok iyi’ olduğunu dile getirdi.

 

BBVA, bu sabah Garanti’de kendine ait olmayan hisselerin alınması için gönüllü pay alım teklifi yapılmasına karar verdiğini açıklamıştı.

 

İspanyol bankacılık devi BBVA, kalan Garanti hisseleri için hisse başına 12,20 TL gönüllü pay alım teklif fiyatı belirledi.

 

Gönüllü pay alımına konu olan tüm payların satın alınması durumunda BBVA tarafından 25,7 milyar TL (yaklaşık 2,25 milyar euro) ödeme yapılacak.

 

Bu gelişmenin ardından BBVA’nın Madrid borsasındaki hisseleri açılışta yüzde 7 değer kaybetti; hisse senedi daha sonra kayıplarını toparladı.

 

Citigroup’taki analistler, yükselen enflasyon ortamında bankanın gelişmekte olan piyasalara daha fazla dahil olmasının riskli olduğu yorumunu yaptı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version