Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Yardımcısı Nebati: Faiz indirimleri devam edecek ve bu konuda kararlıyız

Bakan Yardımcısı Nebati: Faiz indirimleri devam edecek ve bu konuda kararlıyız


Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, faiz indirimlerinin devam edeceğini, bu konuda kararlı olduklarını duyurdu.

‘Düşük faiz politikası sonucu TL’ye yapılan manipülatif atakların ekonomiye ciddi zarar veremeyeceğini’ ileri süren Nebati, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Düşük faiz avantajı ile birlikte ihracat artışından elde ettiğimiz geliri ithalatımızın en büyük kalemleri olan enerji, hammadde ve ara malı yatırımlarına yönlendireceğiz. Bu sayede hem enflasyon üzerindeki kur baskısını azaltacağız hem de istihdamın artmasını sağlayacağız. Mevcut piyasa koşullarında politika faizinin enflasyonun altında tutulmasında herhangi bir sorun yoktur. (…) Bunun yanında bankacılık kredilerinin geri dönüşlerinde hiçbir sıkıntı yoktur. 2013’ten beri düşük faiz politikamızı her uygulamaya yeltendiğimizde güçlü bir itirazla karşılaştık. Bu sefer bunu uygulamada kararlıyız.”

Nureddin Nebati’nin, “Talep enflasyonunu azaltmak için faizlerin arttırılması gerekirken, küresel salgının neden olduğu arz enflasyonunu azaltmak için faizlerin düşürülmesi gerekmektedir.” sözleriyle ne demek istediği anlaşılamadı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version