Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ankara, İstanbul ve Balıkesir’de cemaat operasyon: 165 kişi hakkında gözaltı kararı

Ankara, İstanbul ve Balıkesir’de cemaat operasyon: 165 kişi hakkında gözaltı kararı



Ankara’da 103, İstanbul’da ve Balıkesir’de ise 31’er kişi olmak üzere, toplam 165 kişi hakkında Gülen Cemaati mensubu oldukları gerekçesiyle gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından görevden geçici olarak görevden uzaklaştırılmış 59 astsubay, 15 eski askeri öğrenci, 2 ihraç ve 1 israfa olmak üzere 78 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Gözaltına gerekçe olarak ise bu kişilerin Gülen Cemaati ile bağlantılı olduğu iddia edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında verilen talimatlara istinaden; MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM ile SİBER Daire Başkanlıklarınca ortak operasyon yapıldı.

78 kişi için Ankara merkezli 38 ilde gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan kişilerden birisinin aktif 1 astsubay, daha önce geçici olarak görevden uzaklaştırılmış 59 astsubay, daha önce ilişiği kesilmiş 15 askeri öğrenci, 1 istifa astsubay ve 2 ihraç astsubay olduğu belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından 2009’da yapılan 3 ayrı sınavında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle 25 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından ise 31 eski polis akademisi öğrencisi hakkında gözaltı kararı verildi.

Ayrıca Balıkesir’de ise 31 kişi hakkında Gülen Cemaati mensupları oldukları gerekçesiyle gözaltı karar verildi. Bu kişilerden 17’sinin kamu görevlisi, 4’ünün eski askeri okul öğrencisi oldukları belirtildi.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version