Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Amsterdam’da 40 bin kişi iklim için sokağa çıktı: İkinci bir gezegenimiz yok

Amsterdam’da 40 bin kişi iklim için sokağa çıktı: İkinci bir gezegenimiz yok


BASRİ DOĞAN | AMSTERDAM, TR724

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da farklı şehirlerden gelen yaklaşık 40 bin kişi, hükümetin iklim politikalarını protesto etti.

‘Etkili ve adil bir iklim politikası’ söylemi ile bir araya gelen binlerce protestocu Dam Meydanı’nda iklim değişikliği konusundaki endişelerini dile getirdi.

İklim değişikliği organizatörü 16 yaşındaki Joshua Paams, sorunun ciddiye alınması gerektiğini yineledi. Paams, “Kendi geleceğim, ailem, arkadaşlarım ve bu dünyadaki herkesin geleceği için endişeleniyorum. Hollanda’da halk iklim için acil eylem planı istiyor ve bunu bugün hükümete ciddi bir sinyal olarak verdik.” dedi.

İKLİM PLANI DEĞİŞMELİ

Göstericilerin ağırlıklı olarak genç ve çocuklu anne babaların olması dikkat çekti. Katılımcı Bert Jansen, “Çevreyi kirleten uçaklar daha pahalı hale gelmeli ve trenler daha ucuz olmalı. Daha az eşya al, daha az et ye, daha az araba kullan. Her şeyi biraz daha az yapmamız gerekiyor.” tavsiyesinde bulundu.

Hollanda’daki siyasi parti temsilcileri de eylemde yer aldı. Hayvanları Koruma Partisi Milletvekili Esther Ouwehand, Rutte kabinesinin sorumluluk almaktan kaçtığını dile getirdi. Ouwend, “Önemli bir sinyal verildi hükümete. Hollanda iklim eylemi istiyor ve bunu bugün onlara bildirdik. Hem genç hem de yaşlı nesil bugün ayaktaydı. Dam Meydanı’ndan ayrılarak Westerpark’ta yürüyüşü sonlandırdık.” ifadelerini kullandı.

İKLİMİ GEÇ KALMADAN KURTAR

Çevreciler, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26. Taraflar Konferansı’nda (COP26) çevre için daha etkili kararlar alınması çağrısında bulundu.
Hollanda hükümetinin iklim politikalarını eleştiren göstericiler, ‘İkinci bir gezegen yok’, ‘Dünya’yı temiz tut yoksa tohumlar yetişmez’, ‘Parayı bırak çevreye bak’, ‘Politik iklimi değiştirin’, ‘Gelecek nesillerimizi koru’, ‘Küresel uyarı, harekete geç’ ve ‘İklimi geç kalmadan kurtar’ yazılı pankart ve dövizler taşıdılar. Eylem sorunsuz sona erdi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version