Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Amsterdam Barosu avukatlarından Türkiye konsolosluğu önünde gösteri

Amsterdam Barosu avukatlarından Türkiye konsolosluğu önünde gösteri


BASRİ DOĞAN | AMSTERDAM TR724

Hollanda’da Féderation des Barreaux d’Europe (FBE) girişimi ile Amsterdam Barosuna kayıtlı avukatlar, Türkiye’de mesleklerini icra ettikleri için yargılanan avukatlar ile dayanışma için Türk konsolosluğunda gösteri yaptı.

Cüppeleriyle başkenti Amsterdam’daki Museumplein önüne gelen avukatlar, ’Meslektaşlarımızı derhal serbest bırakın’ çağrısında bulundu.

Féderation des Barreaux d’Europe üyesi avukatlar, İstanbul Adliyesinde yeniden yargılanacak olan Avukat Selçuk Kozağaçlı ve Barkın Timtik ile birlikte yüzlerce avukatın yargılamalarının derhal kaldırılmasını istedi.

Kozağaçlı, 20 Mart 2019’da “terör örgütü üyeliği” suçundan 11 yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldı. Kozağaçlı, şu anda yasaklı olan hukuk örgütü ÇHD’nin (Türkiye’nin İlerici Avukatları) başkanıydı ve 2017 tarihinden bugüne değin tutuklu bulunuyor.

AF ÖRGÜTÜ: AVUKATLARIN CEZA ALMALASI HAKSIZ

Barkın Timtik ve ablası Ebru Timtik ile Halkın Hukuk Bürosu bürolarında çalışan 16 avukat ile 2017 yılında tutuklandıklarına dikkat çekmişti. Uluslararası Af Örgütü başta olmak üzere avukat ve insan hakları örgütleri, yasal işlemlerin “haksız” olduğuna atıf yapmıştı.

42 yaşındaki Avukat Ebru Timtik, 238 günlük açlık grevinin ardından 27 Ağustos 2020’de hayatını kaybetti. Kendisi ve “terör suçlarından” yıllarca hapiste kalan diğer avukatlar için adil yargılanma talep etmişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version