Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Almanya, Ezidilere karşı suç işleyen IŞİD’liyi ömür boyu hapse mahkum etti

Almanya, Ezidilere karşı suç işleyen IŞİD'liyi ömür boyu hapse mahkum etti


Almanya’nın Frankfurt kentinde soykırım suçlamasıyla yargılanan IŞİD üyesi Taha el C. davasında karar verildi. Taha el C. ömür boyu hapse mahkum edildi.

Irak vatandaşı 29 yaşındaki Taha el C. isimli şahıs, Alman federal mahkemesi tarafından Ezidilere karşı soykırım işlemekten suçlu bulundu. Zanlı, ‘Ezidilere karşı işlenen soykırımda’ Almanya’da yargılanan ilk kişi olma özelliğini taşıyor.

 

IŞİD, Irak ve Suriye’nin bir bölümünü kontrolünde tuttuğu sırada Irak’ın kuzeyinde yaşayan Ezidi azınlığa mensup 10 bin kadar erkeği katletmiş, 7 bin kadın ve kız çocuğunu da köleleştirmişti.

 

Alman savcılar, eski IŞİD üyesi Taha el C.’yi 2015’te Irak’ta Ezidi bir kızı ve annesini köleleştirmek ve 5 yaşındaki bir çocuğu işkence ederek öldürmekle suçluyordu. Terör örgütü üyeliği, soykırım, insanlığa karşı suçlar, cinayet ve insan kaçakçılığı yapmakla suçlanan Taha el C’nin ilk duruşması nisan 2020’de başlamıştı.

 

Taha’nın soykırım işlemekten suçlu bulunmasıyla ilk kez bir mahkeme, IŞİD’in Ezidilere karşı işlediği suçların soykırım olduğuna hükmetmiş oldu.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version