Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Alman Sağlık Bakanı: BioNTech aşısı ‘Mercedes’ ise, Moderna ‘Rolls-Royce’dur.

Alman Sağlık Bakanı: BioNTech aşısı ‘Mercedes’ ise, Moderna ‘Rolls-Royce’dur.


Alman Sağlık Bakanı Jens Spahn Pazartesi günü yaptığı açıklamada, BioNTech/Pfizer aşısına yönelik yüksek talebin stokları tüketerek pandeminin dördüncü dalgasını dindirme çabalarını raydan çıkarma riski nedeniyle destekleyici (üçüncü doz) aşı arayan Almanlar için Moderna’yı tavsiye ettiklerini söyledi.
Spahn, düzenlediği basın toplantısında, gelecek yılın ilk çeyreğinde yaklaşık 16 milyon Moderna dozunun kullanım tarihinin geçeceği konusunda uyararak bazı uzmanların Moderna’yı aşıların “Rolls-Royce’u”,  BioNTech’i ise ‘Mercedes’i olarak gördüğünü sözlerine ekledi.
Spahn, “Ne yazık ki, 2022’nin ilk çeyreğinde bu aşıların süresinin dolmasını önlemek için Moderna’nın kullanılmasında ısrar etmemiz gerekeceği izlenimi var. BioNTech stoğumuz kadar hızlı boşalıyor ki, önümüzdeki haftalarda 2-3 milyon dozdan fazlasını teslim edemeyeceğiz.” dedi.

Serbest Görüş:
dUluslararası örgütler, Biden’dan koronavirüs aşılarının fikri mülkiyet haklarının kaldırılması için destek istedi
dAlmanya’da Covid-19 aşısının zorunlu hâle getirilmesi gündemde

 
Almanya, enfeksiyon oranlarını Avrupa çapında rekor seviyelere yükselten daha bulaşıcı Delta varyantının yol açtığı dördüncü dalgayı dizginlemek için mücadele ediyor. Almanya’da bulaşıcı hastalıklar için merkezi gözlemleme ve araştırma kurumu olan Robert Koch Enstitüsü Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 7 günlük enfeksiyon sayısının 100.000 vatandaş başına 386.5’e veya 24 saatte toplamda 30.643’e, bir haftada 7.000’e yükseldiğini bildirdi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version