Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ali Babacan: Çok üzgünüm, içim yanıyor, durum çok vahim arkadaşlar

Ali Babacan: Çok üzgünüm, içim yanıyor, durum çok vahim arkadaşlar


Ali Babacan

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dolar kurunun 10 TL’ye çıkmasını sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımla değerlendirdi. Sözlerine, “Çok üzgünüm, içim yanıyor. Bunan 10 yıl önce paramızın bu hallere düşeceğini hayal edebilir miydiniz.” diyerek başlayan Babacan, iktidarın ‘tam bir miras yedi’ gibi davrandığını söyledi. Babacan, ‘adalet’ vurgusu yaptı. İktidarın artık ülkenin en büyük sorunu haline geldiğini anlattı.

DURUM ÇOK VAHİM

İktidarın, kurdaki artışı dizginlemek için 1 Ocak 2019’dan itibaren yani seçimin hemen arafesinde ‘arka kapıdan’ MB’nın rezervlerini satmaya başladığını kaydeden Babacan, “Seçimlere 10 gün kalmış, cayır cayır dövizleri satıyorlar. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bu ülkenin vatandaşları bu kadar büyük bir aldatmaca içerisinde seçime sokuldu. Neden döviz sattığını söylemiyorsun, neden arka kapıdan milyonlarca dolar dövizi yaktığını söylemiyorsun. Cumhuriyet tarihinde bunun örneği yok arkadaşlar. Rakamlar çok büyük, olay çok vahim.” ifadelerini kullandı.

Ali Babacan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

TL, DEĞERSİZ VE İTİBARSIZ HALE GELDİ

“Bu iktidar, bu milletin parasını da itibarını da pul etti. O gün bugündür, Türk Lirası, sadece dolar karşısında değil, adı sanı duyulmamış ülkelerin parası karşısında bile değer kaybetti. Papua Yeni Gine Kinası, bu sözün söylendiği döneme göre Türk Lirası karşısında yüzde 86 daha değerli. Bulgar Levasının, Türk Lirası karşısındaki değeri yüzde 110 daha fazla. ‘Maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz’ diyenler, ‘rekabetçi kur’ diyenler, paramızın değersiz ve itibarsız hale gelmesiyle milletimize çok ağır bedeller ödettiler, ödetiyorlar.”

ÜLKENİN MİRASYEDİLERE İHTİYACI YOK

“Bizlerin hükûmetten ayrıldığı tarihte; 1 dolar, 2 lira 92 kuruştu. Sayın Erdoğan, tüm yetkiyi tek elde toplayarak taraflı, partili cumhurbaşkanı seçildiği tarihte, 25 Haziran 2018’de 1 dolar, 4 lira 65 kuruştu. Bugün dolar kuru 10 liraya dayandı. Partili taraflı cumhurbaşkanı göreve başladı başlayalı dolar kuru 2 kattan fazla arttı. Gerçekten, aklımız havsalamız almıyor. Bu iktidar, tam bir mirasyedi gibi, varımızı yoğumuzu harcadı, ülkemizi değersizleştirdi. Bu ülkenin mirasyedilere ihtiyacı yok.”

ADALET OLMAZSA, MİLLİ PARA YERLERDE SÜRÜNÜR

“Burası, 84 milyonuyla birbirini ve ülkesini çok seven insanların ülkesi. Bu ülkenin alın terine, akıl terine, emeğe ihtiyacı var. Siz hukuku tanımazsanız, dürüst ve liyakatli kadrolarla çalışmazsanız, adaleti yerlerde süründürürseniz, işte millî paranız da böyle yerlerde sürünür. 1 dolar tam 10 lira olur. Şu anda Türk Lirası’nın değeri hem nominal hem de reel olarak tarihin en düşük seviyesinde.”

DOLAR ARTARSA, EKMEĞİN FİYATI ARTAR

“Bu ülkenin insanları Dolar 10 lira olunca ekmeğin 2 buçuk lira olacağını iyi biliyor. Döviz kuru artınca iğneden ipliğe her şeye zam geleceğini ilkokul çocukları bile biliyor. Dolar 10 lira demek, bu kış evimizi, doğalgaz faturasından endişe edip, ısıtmaya korkmak demek. Evinde doğalgaz var, elektrik var ama insanlar soba alıyor. Doğalgazlı evlerde insanlar kömür yakmaya başladı. Soba satışları artıyor. Soba da kurtarmıyor çünkü kömür fiyatları aldı başını gidiyor.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version