Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’liler ‘50+1’ tartışmasında birbirine girdi

AKP’liler ‘50+1’ tartışmasında birbirine girdi


ANKARA – Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki “50+1” tartışması AKP’lileri birbirine düşürdü. AKP’li Şamil Tayyar, “50+1 cumhurbaşkanımıza ve sisteme kurulan tuzaktı” derken, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, “50+1 kuralından halk vazgeçmez” dedi.

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYY) üyesi Şamil Tayyar ile Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum arasında sanal medya üzerinden “yüzde 50+1” tartışması yaşandı.

AKP’Lİ TAYYAR: CUMHURBAŞKANIMIZA TUZAK

AKP’li Tayyar, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde uygulanan yüzde 50+1 sisteminin Cumhurbaşkanına ve sisteme kurulan “tuzak” olduğunu iddia etti. Tayyar bu düşüncede olan isimleri “Soros ve ekibinin AK Parti içindeki uzantıları” ifadeleriyle nitelendirdi. Tayyar, “50+1 cumhurbaşkanımıza ve sisteme kurulan tuzaktı. Düzeltilebilirdi vakti geçti” dedi.

UÇUM: HALK VAZGEÇMEZ

Sanal medya üzerinden açıklama yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, “Türkiye’yi değil kendilerini düşünenler, ülke karşıtlığını iş edinenler, hakkımda ‘sorosçuluk yalanı’ yayma peşindeler. Ne yaparsanız yapın 2007 ve 2017’de iki kez halk tarafından kabul edilmiş Türkiye’nin sosyolojik ve siyasi istikrarının güvencesi 50+1 kuralından halk vazgeçmez” ifadelerini kullandı.

Tayyar, Uçum’un açıklamasına ise şöyle yanıt verdi: “Uçum, devlet memurudur. Bir devlet memuru, siyasete racon kesemez. Siyaset yapacaksa, verir istifasını, çıkar er meydanına. Hodri meydan.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version