Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Akın Atalay’dan ajan gazeteci açıklaması: Hâlâ başka bir ulusal gazetede yazıyor

Akın Atalay’dan ajan gazeteci açıklaması: Hâlâ başka bir ulusal gazetede yazıyor


Eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) yöneticisi Mehmet Eymür’ün “Basında çok MİT’çi var” sözlerinin ardından eski Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla, Cumhuriyet Gazetesi’nin eski çalışanı olan bir kişinin istihbaratçı olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Gazetesi eski İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla, isim vermeden eski bir Cumhuriyet Gazetesi çalışanının Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile bağlantılı olduğunu söyledi.

Atalay, isim vermeden yaptığı paylaşımda, “Ergenekon soruşturması kapsamında Cumhuriyet’ten bir gazetecinin ifadesinin alınması sırasında, dönemin ünlü savcısı, ifadesi alınan gazetecinin istihbaratla ilişkisini (gazetenin avukatının huzurunda) ifşa etmişti.” ifadelerini kullandı.

Durumun Cumhuriyet Gazetesi’nde dönemin başyazarı olan İlhan Selçuk’a da aktarıldığına dikkat çeken Atalay, “Durum kendisine aktarılınca İlhan Selçuk, ‘aman ses etmeyin, her gazetede istihbaratla ilişkili kişiler bulunur, biz hiç olmazsa birini öğrenmiş, bilmiş olduk’ demişti. İlhan Selçuk’un vefatından 5-6 ay sonra işten atılmıştı. Hala başka bir ulusal gazetede yazıyor o gazeteci” dedi.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version