Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ağar’dan Eymür’e: Söyledikleri doğru olsa MİT Müsteşarı olarak emekli olurdu

Ağar’dan Eymür’e: Söyledikleri doğru olsa MİT Müsteşarı olarak emekli olurdu


Eski MİT yöneticilerinden Mehmet Eymür, 1990’larda aktif olarak faili meçhul ve işkence yöntemleriyle adı duyulan JİTEM’in gerçek olduğunu kayderek öldürülen kişilerin devlet tarafından para ile katledildiğini belirtti. Eymür, para için öldürülen kişi sayısının 18 olduğunu ifade etti. Bu kişilerin öldürülmesiyle ilgili Mehmet Ağar’ı suçlamıştı.

Ağar, T24’ten Tolga Şardan’a yaptığı açıklamada, Eymür’ü yalanladı. Ağar, Eymür’ün iddialarını konuşmaya bile gerek olmadığını belirterek, “Eğer söyledikleri doğru olsaydı; MİT Müsteşarı olarak emekli olurdu” dedi.

Şardan yazısında şu ifadelere yer verdi: “Bir de Eymür’ün ‘Burun ameliyatı oldu’ açıklamasını yanıtladı, Ağar: ‘Yıllar önce Çapa’da olduğum burun ameliyatı. Burnumun içinde kemik parçası vardı. Deviasyon dedikleri. Ameliyatlarım devletin kayıtlarındadır” cevabını vermekle yetindi.

Serbest Görüş:

Arka arkaya yapılan açıklamalarla bir kez daha kamuoyunun gündemine gelen faili meçhul cinayetler konusunda Ankara’da yürüyen bir dava var: JİTEM davası.

Aynı zamanda Eymür’ün açıklamalarında yer alan faili meçhul cinayetleri soruşturulduğu dava.

Davada, Mehmet Ağar ve eski özel harekâtçı polislerin yargılanması beraatle sonuçlanmıştı.

Ardından İstinaf Mahkemesi, yerel mahkemenin kararını bozdu.

Yargılama yeniden başladı. Davaya yeniden bakmakla görevlendirilen Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşma üç hafta önce gerçekleştirildi.

Davanın, yurt dışından yayın yapan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in doğrudan Ağar’ı hedef alan açıklamaları sonrasında daha da önem kazandığını söylemek yanlış olmaz.

Ağar, gerek Alaattin Çakıcı’nın eski Korgeneral Engin Alan ve emekli Yarbay Korkut Eken’le birlikte kendisini ziyaret ettiğinde çekilen fotoğrafın kamuoyuna yansıması, gerekse suç örgütü liderinin açıklamalarında sessizliğini korumuştu.”

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version