Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

6284 ‘kadın cinayetleri’ eylemiyle protesto edildi, 3 Boğaziçili gözaltına alındı

6284 'kadın cinayetleri' eylemiyle protesto edildi, 3 Boğaziçili gözaltına alındı


Boğaziçi Üniversitesi’nin atanmış rektörü Naci İnci’nin geçen ay içinde 14 öğrenci hakkında 6284 sayılı “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Yönelik Kanuna” dayanarak tedbir kararı aldırmasına tepki gösteren bir grup öğrenci, 12 Kasım Cuma günü ellerinde “Katledilen Kadınlar İsyanımızdır” yazılı pankart ile akademisyenlerle birlikte nöbet tuttu.

Akademisyenlerin bildirisinin ardından rektörlük önüne gelerek Naci İnci’nin öğrencilere yönelik aldırdığı tedbir kararını protesto eden öğrenciler, bildirilerini okuduktan sonra “Katledilen kadınların kanı elinizde” diyerek rektörlük binasına doğru kırmızı boya fırlattı. 

BUicinMezunlar isimli Twitter hesabından aktarılan bilgiye göre, protesto sonrası 3 öğrenci gözaltına alındı


Öğrencilerin bildirisi şu şekilde: 

‘KATLEDİLEN KADINLAR İSYANIMIZDIR’

“Kadınlar katledilene kadar uygulanmayan 6284 tedbirleri kayyum Naci İnci için saatler içinde öğrencilere karşı alındı. Biz biliyoruz ki İpek Er’i intihara sürükleyen Musa Orhan bu devlet tarafından tutuksuz yargılanıyor. Biz biliyoruz ki Başak Cengiz’in katili Can Göktuğ Boz “Kadın olduğu için bana karşı koyamaz diye düşündüm” diyerek kendini savunabiliyor. Biz biliyoruz ki Aleyna Çakır’ın katili Ümitcan Uygun tutuklanmadığı için Esra Hankulu öldürülebiliyor. Biz biliyoruz ki kendini savunmak zorunda kalan Çilem Doğan tutuklanabiliyor. 

Bugün bu kadınların katilleri için işlem yapmayan devlet öğrencileri 6284 tedbirleriyle hapisle korkutuyor. Biz bu kararları tanımıyoruz. Bu hukuk bizim değil, bizi katletmek isteyenlerin hukuku. Biz bu kararları kabul etmiyoruz. Buradan tekrar söylüyoruz. 6284 tedbirlerini kadınlar için değil kayyumlar için alan kim varsa, uygulayan, uygulatan kim varsa katledilen kadınların kanı sizlerin elinde.” 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version