Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yunan askerleri geri itti, KHK’lı öğretmen Meriç Nehri’nde can verdi

Yunan askerleri geri itti, KHK’lı öğretmen Meriç Nehri’nde can verdi



15 Temmuz’dan sonra başlatılan cemaat soruşturması kapsamında tutuklanan ve 5 ay Çorum L Tipi Cezaevi’nde tutsak edilen KHK’lı biyoloji öğretmeni Erkan Akıllı’nın Yunan askerleri tarafından Meriç Nehri’ne geri itilmesi sonucu vefat ettiği belirtildi.

Bold Medya’dan Sevinç Özarslan’ın haberine göre, KHK’lı biyoloji öğretmeni Erkan Akıllı, Çorum FEM Dershanesi ve Uzman Kariyer KPSS Merkezi’nde çalıştığı için suçlamasıyla 2017 yılında tutuklanarak cezaevine atıldı. Çorum L Tipi Cezaevi’nde 5 ay kaldıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen Erkan Akıllı’ya verilen 6 yıl 3 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Bunun üzerine Erkan Akıllı yurtdışına çıkmaya karar verip bir grup arkadaşıyla birlikte önceki gün Meriç Nehri’nden Yunanistan’a geçti.

“SİZ GİDİN BEN GELECEĞİM”

Meriç’ten Yunanistan’a geçtikten sonra yaklaşık iki saat yürüyen Akıllı hem kilolu olması hem de çeşitli hastalıkları bulunması nedeniyle yorulduğu için dinlenmek üzere mola verdi. Akıllı’nın yol arkadaşlarına “Siz gidin, ben size yetişirim” dediği ve bir daha kendisinden haber alınamadığı öğrenildi. Akıllı’nın Meriç’te boğulduğu ise jandarmanın ailesini otopsi için çağırdığında ortaya çıktı. Akıllı’nın arkadaşlarından ayrıldıktan sonra Yunan askerlerine yakalandığı ve askerlerin Meriç Nehri’ne geri itilmesi sonucu boğularak vefat ettiği tahmin ediliyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji mezunu olan 47 yaşındaki Akıllı’nın tek kızı bu yıl tıp fakültesini kazandı.

Akıllı’nın cenazesi Kahramanmaraş’ta defnedilecek.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version