Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yüksek yargıda kavga büyüyor

Yüksek yargıda kavga büyüyor


Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Bodrum’da bir gecelik konaklama bedeli 9 bin lira olan otelde birlikte tatil yaptığı nişanlısı Ayça Dursun’la, Ankara Sheraton’da yapılan düğünle evlenmiş, hemen ardından Erdoğan’ın Sarayına gitmişti.

Gazeteci İsmail Saymaz’ın ismini açıklamadığı iki ayrı yüksek yargı mensubunun açıklamalarıyla başlayan tartışma büyüyor. İsmail Saymaz, 19 Ekim’de yayınlanan yazısında, bir Yargıtay üyesinin, “Yargıda her tarikat ve cemaatin kendi WhatsApp grupları var. Haremlik – selamlık toplantı yapıyorlar. Bu artık bir milli güvenlik sorunu.” sözlerine yer vermişti.

26 Ekim’de ise kendisine ulaşan bir Danıştay üyesinin açıklamalarını kaleme aldı. Söz konusu üye, Yargıtay üyesini suçlayan ifadeler kullandı: “Meçhul Yargıtay üyesinin durduk yerde bu iddialarda bulunması ister istemez, acaba kendi hakkında rüşvet/borsa iddiaları var da HSK’ca incelenmesi ve soruşturulmasının önüne mi geçmek için bu çıkışı yaptı sorusunu akla getiriyor.”

İsmail Saymaz iki ismi de açıklamadı. Ancak yargı kulislerinde, ismi saklı Yargıtay üyesinin, eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Danıştay üyesinin ise Muharrem Özkaya olduğu konuşuluyor.

‘HAREMLİK-SELAMLIK’ SÖZLERİ YALANLANMADI

Yüksel Kocaman, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı’yken 27 Kasım 2020’de Yargıtay üyeliğine atanmıştı. Söz konusu iddialar ve Muharrem Özkaya oluğu öne sürülen Danıştay üyesinin açıklamaları Kocaman’a soruldu.

Independent Türkçe’den Can Bursalı’ya konuşan Kocaman, “Her tarikatın WhatsApp grubu var.” sözlerinin kendisine ait olmadığına ilişkin bir yalanlama yapmadı. “Bunlarla polemiğe girmek istemiyorum” diyen Kocaman, şunları ekledi: “4 yıl boyunca onurumla, şerefimle, devlet adamı kimliğimle 15 Temmuz’dan sonraki zor dönemde görev yaptım. Herkes iddiasını ispatla mükelleftir. Aksi halde yalancı ve iftiracı konumundadır.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version