Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Üstün kitabını Poyraz adına imzaladı

Üstün kitabını Poyraz adına imzaladı


İZMİR – HDP İzmir Kadın Meclisi’nin düzenlediği etkinlikte kitabını imzalayan Beyza Üstün, yaşamı dönüştürmek için çok zaman kalmadığını vurguladı.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Kadın Meclisi, düzenlediği imza etkinliğinde Ekolojist Beyza Üstün “Doğayı, emeği, yaşamı korumak ekoloji politik yazılar” kitabını imzaladı. Etkinliğe HDP İzmir il eşbaşkanlarının yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. 

 

Etkinlikte konuşan Beyza Üstün, kitabın ekoloji politik perspektife sahip olanların emeğinden süzüldüğünü söyledi. Kitabın, yaşam alanlarının neden sistem tarafından talan edildiğine değindiğini aktaran Üstün, “Aslında doğanın diyatektiğiyle kapitalizmin saldırısı arasında kalmış bir metabolik yarılmayı önüne koyan bir kitap. Tam da buradan neden 3’üncü yol siyaseti, neden eşit ve özgür yaşamda ekoloji politik tutumla yaşamı örmek önemlidir, neden HDP bunu politik adresidir bunu satır aralarında daha net göreceğiz. Yaşamın özgürleşmesinin mücadeleden geçtiğini aktarmaya çalıştık. Siyasi iktidar nasıl HDP üzerinden kendisini var etmek için siyasi saldıralar yapıyorsa kapitalizmi arkasına alarak yaşam alanlarına saldırmaktan vazgeçmiyor. Dolayısıyla yaşamı dönüştürmek için çok zamanımız yok” diye konuştu.

 

Üstün, ayrıca kitabını HDP İzmir İl Örgütü’nde yapılan saldırıda katledilen Deniz Poyraz adına imzalayacağını söyledi. 

 

Beyza Üstün konuşmasının ardından okuyucuları için kitabını imzaladı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version