Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Türkiye gazetesi duyurdu: ÖSO komutanları Suriye operasyonu için Ankara’ya çağrıldı

Türkiye gazetesi duyurdu: ÖSO komutanları Suriye operasyonu için Ankara’ya çağrıldı


AKP’nin bir süredir Suriye topraklarına yönelik operasyon hazırlığında olduğu konuşulurken, sınır ötesi operasyon yetkisinin uzatılması adına Meclis’e sunulan tezkereler de bu hafta Meclis’te görüşülecek.

Suriye’deki operasyonlarda radikal örgütlerle iş birliği yapan AKP’nin ÖSO komutanlarını operasyon hazırlıkları için Ankara’ya davet ettiği belirtildi. İddiayı gündeme getiren Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre ÖSO komutanları ile bilgi paylaşımı yapıldı ve askeri operasyonun 35 bin kişi ile iki ayrı koldan gerçekleştirileceği belirtildi.

Yılmaz Bilgen imzası ile yayımlanan habere göre Tel Rifat, Menbiç, Ayn İsa, Tel Temir cephelerinde görev yapacak askerlerin lokasyon ve sayıları belirlendi.

Tezkere için muhalefet partilerinin alacağı tavır da merak konusu oldu. Millet İttifakı ortağı İYİ Parti lideri Meral Akşener Suriye ve Irak tezkerelerine “eleştirileri saklı kalkma koşuluyla” destek vereceklerini açıklamıştı. CHP’nin nasıl bir tavır takınacağı henüz bilinmezken HDP red oyu verecek. MHP de ittifak ortağı AKP gibi tezkereye olumlu yanıt verecek.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version