Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

“Türk ekonomisi sarhoş bir kovboyun sürdüğü temkinli yaşlı bir at gibi”

“Türk ekonomisi sarhoş bir kovboyun sürdüğü temkinli yaşlı bir at gibi”


ABD’nin önde gelen finans gazetesi The Wall Street Journal’in kardeş yayın organı olan Barron’s’un bu haftaki sayısında Türk ekonomisinin AKP lideri Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan’ın yanlış müdahaleleri ve yönetimine rağmen ayakta durduğuna dair bir değerlendirme yayınlandı.
“Erdoğan sonrası dönem Türkiye piyasaları için kazançlı olabilir.” başlığıyla yayınlanan makale, “Sarhoş bir kovboyun altındaki temkinli yaşlı bir at gibi, Türkiye ekonomisi Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’a rağmen ayakta duruyor.” şeklinde çarpıcı bir cümleyle başlıyor.
Gazetenin “Gelişen Piyasalar Uzmanı” Craig Mellow tarafından kaleme alınan makalede, “67 yaşındaki lider, 18 yıllık iktidardan sonra kontrolünü kaybediyor olabilir. Ancak eyere tutunurken (yani atın üstünde kalmakta ısrar ederken) yine de çok fazla hasara yol açabilir.” denildi.

Makalede görüşlerine yer verilen East Capital adlı yatırım şirketinin yetkilisi Jacob Grapengiesser, Türk şirketlerinin makro ekonomik açıdan ciddi zorluklarla boğuşmalarına rağmen, gelişmekte olan pazarlarda en iyi yönetilenler arasında yer aldığını vurguladı.

Serbest Görüş:
dAvrupa’da çalışma saatleri düşerken Türkiye’de artıyor
d‘Erdoğan şunu gördü; Türkiye’nin çöküşünü Batı çoktan göze aldı’
d“10 Büyükelçi” krizi: Erdoğan ayakta kalmak için tehlikeli oyunlar kurguluyor

 
Makalede Türk ekonomisinin kötüye doğru gidişinde, Erdoğan’ın Merkez Bankası’ndaki profesyonelleri tasfiye ederek yerlerine kendisinin her dediğini itiraz etmeden yapan kişilerin getirilmesinin de etkili olduğu kaydedildi.
 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version