Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TÜGVA’nın eski Başkan Yardımcısı 2016’da İBB’den aylık 7 bin TL maaş almış

TÜGVA’nın eski Başkan Yardımcısı 2016’da İBB’den aylık 7 bin TL maaş almış


Gazeteci Metin Cihan, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ifşalarına devam ediyor. Vakfın birçok yöneticisinin kamu kurumlarında işe gitmeden maaş aldıkları daha önce ortaya çıkmıştı. Son çıkan belge ise TÜGVA’nın eski Genel Başkan Yardımcısı Suat Kır’ın 2016’daki maaş bordrosu oldu. Buna göre Kır’ın, asgari ücretin 1300 lira olduğu 2016 yılında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Otobüs İşletmeleri Ticaret A.Ş.’den aylık net 6913 lira maaş aldığı belirlendi.

TÜGVA İstanbul Teşkilat Koordinatörü Ömer Faruk Toktekin’in paylaşımını alıntılayarak “Ömer kardeşimize de birçok kardeşimize olduğu gibi iftira operasyonu başlamış. Kendi yaptıları pislikleri iftira olarak bu milletin aziz evlatlarına atıyorlar. Milletimiz teröristlerin iftiralarına kanmaz” diyen eski TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Dr. Suat Kır’a, gazeteci Metin Cihan’dan dikkat çekici bir yanıt geldi.

suat bey, neden bu kadar sinirli olduğunuzu anlamaya çalışıyordum. bakın ne buldum. maaş bordronuzu düşürmüşsünüz. hani tügva genel başkan yardımcılığı yaptığınız yıllar boyunca belediye kadrosunda işe gitmeden aldığınız maaş. pic.twitter.com/LVjH70z1UF

— metin cihan (@metcihan) October 20, 2021

Vakıfla ilgili belgeleri ortaya çıkaran ilk isim olan Cihan, Kır’a “Suat Bey, neden bu kadar sinirli olduğunuzu anlamaya çalışıyordum. Bakın ne buldum. Maaş bordronuzu düşürmüşsünüz. Hani TÜGVA Genel Başkan Yardımcılığı yaptığınız yıllar boyunca belediye kadrosunda işe gitmeden aldığınız maaş” diye seslendi.

Serbest Görüş:

 

Cihan, bir sonraki mesajında ise “fatih üniv mezuniyeti ardından bir süre çalışıp sonra tügva genel bşk yard+mütevelli oldunuz. maaşınızı ibb’den aldınız. şu an epiaş ceo danışmanısınız. bir ara ‘kim milyoner olmak ister’ programına yarışmacı gönderme organizasyonun başındaydınız. yanlışım varsa düzeltin lütfen” ifadelerine yer verdi.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version