Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TÜGVA yöneticilerinin yüreğine 15 Temmuz korkusu düştü!

Türkiye, bir süredir ortalığa saçılan Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu TÜGVA’ya ait skandal belgeleri konuşuyor. Gazeteci Metin Cihan’ın, kendisine vakfın eski çalışanlarından gelen belgeleri kamuoyu ile paylaşmasıyla AKP’lilerin TÜGVA üzerinden devlette kadrolaştığı ortaya çıkmıştı.

Gazeteci Erk Acarer, TÜGVA ile ilgili bir iddiayı yeniden gündeme taşıdı. Acarer, 15 Temmuz’da köprüde er ve askeri öğrencilerin katledilmesiyle ilgili önemli bir iddiayı uzun bir aradan sonra yeniden gündeme getirdi.

LİNÇ EDENLERİN ARASINDAYDI
Acarer çoğu öğrenci, er – erbaş bir çok Mehmetçik’in Boğaziçi Köprüsünde işkenceye maruz kaldığını hatırlatarak, “15 Temmuz’da köprüde kemerle asker dövüldü, linç edilenler oldu. Kesici aletten, kemere kadar hepsi Suriye’de görülen pratikler. Suriye’de kafa kesiliyordu. O pratik köprüye taşındı. Köprüde iki askeri okul öğrencisinin kafası kesildi. Beş aylık bir erin kafası taşla ezildi. Askeri öğrenci Ragıp Enes Katran’ın otopsi raporunu ilk olarak İsmail Saymaz yayınladı ilk olarak. Öğrenci Murat Tekin’in otopsi raporunu ben yayınladım. Er Burak Dinler’in kafasının taşla ezildiği görüntülerde tespit edildi. Darbeyi önlemek köprüde asker kafası kesmek değildi. TÜGVA Genel Merkez Üniversite Koordinatörlüğü Teşkilatlandırma Sorumlusu Mehmet Fatih Demirci, askerleri linç edenlerin arasında” dedi.

Acarer’in haberinin ardından Demirci sosyal medyadan bir duyuru paylaşarak kendisini savundu. TÜGVA mensubu olduğu için hedef olduğunu iddia eden Demirci, köprü sadece bir askeri tokatladığını ileri sürdü.

BURUNLARINDAN KIL ALDIRMIYORLARDI
Gazeteci Bülent Koruyucu’dan da konuyla ilgili bir paylaşım geldi. Koruyucu Acarer’in iddialarının yıllar öncede gündeme geldiğini fakat o zamanlar TÜGVA’lıların siyasi hava nedeniyle iddiaları çok da umursamadığını söyledi.

Demirci’nin teslim olmuş askerlere var gücüyle tekme salladığı fotoğrafı da paylaşan Koruyucu, “Eleman daha önce de deşifre edilmişti ama o zamanlar burunlarından kıl aldırmıyorlardı. Şimdi hem açıklama hem inkar büyük gelişme… korku yürekler düştü demektir.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version