Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TÜGVA önergesine ‘kişisel görüş’ reddi

TÜGVA önergesine ‘kişisel görüş’ reddi


ANKARA – Kamuda haksız yere iş alımlar yaptığı ortaya çıkan TÜGVA’ya dair verilen önerge, Meclis Başkanlığı tarafından “kişisel görüş” denilerek reddedildi.

 

Yüzlerce kişiyi kamu kurumlarına yerleştirdiği ortaya çıkan Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) dair verdiği soru önergesi Meclis Başkanı Mustafa Şentop tarafından reddedildi. 

 

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Av. Alpay Antmen’in verdiği önergenin ret gerekçesinde “kişisel görüş belirtiliyor” ifadesi öne sürüldü.

 

CHP’li Antmen, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “TBMM Başkanı Mustafa Şentop TÜGVA ile ilgili önergemi ‘Kişisel’ bularak iade etti.TÜGVA yeni bir paralel yapı mı? TÜGVA bugüne kadar hangi kamu kurumuna kaç kişiyi torpille soktu? sorularımın neresi kişisel? Ama kişisel bir konu var; o da Şentop’un TÜGVA Eğitimcisi olması!” ifadelerini kullandı.

 

“Mustafa Şentop görevini tarafsız yapmak istiyorsa TÜGVA’dan istifa etsin” diyen Antmen, “TÜGVA’dan vazgeçemiyorsa Meclis Başkanlığından istifa etsin! Bir de TÜGVA’nın Mustafa Şentop ile ilgili sayfasında ‘şirket’ olarak TBMM gösterilmiş. Hem TÜGVA hem Şentop TBMM’yi şirketleri olarak görüyor!” dedi.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version