Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TÜGVA Başkanı Eminoğlu, ‘paralel yapı’ belgelerini doğruladı: İçeriden sızdırılmış

TÜGVA Başkanı Eminoğlu, ‘paralel yapı’ belgelerini doğruladı: İçeriden sızdırılmış


Devlet içinde paralel yapı kurmakla suçlanan TÜGVA’nın Başkanı Enes Eminoğlu, gazeteci Metin Cihan’ın paylaştığı skandal belgelerin doğruluğunu kabul etti. Gazeteci Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalına konuk olan Eminoğlu, “Ya bir kere içeriden belgeleri almış ya bu adam! Sızdırmış… Kendisine yedek yapmış. Ve şu anda ifşa ediyor.” dedi. Eminoğlu, dünkü açıklamasında belgelerin tamamen ‘uydurma’ olduğunu söylemişti.

Enes Eminoğlu’nun açıklamalarından ilgili bölümler şöyle: “Belge diye ifşa edilen çalışmalar vakfın normal süreçte devam eden çalışmaları. Oralardan hiç bir şey çıkmaz. Bunların yaptığı tamamen bu Adalar mevzusundan sonra ‘biz bu vakfı nasıl yıpratırız’. Her koldan, içeriden dışarıdan… Ya bir kere bu içeriden belgeleri almış ya bu adam! Sızdırmış… Kendisine yedek yapmış. Ve şu anda ifşa ediyor. Buradan yola çıksak bile bunların ne kadar tehlikeli olduğunu buradan görmüş oluruz. Şu anda Metin beyin ifşaa ettiği çalışmalardan manipüle edilenler var. Doğru bilgiler de var. Çünkü ERP sistemimizden alınmış bu bilgiler. Ama yönteme baktığımız zaman, aparılmış, gasp edilmiş. Sisteme girilmiş, kendi yedeklemesini yapmış. Yıllar sonra bunları ifşaa eden bir zihniyet. Tamamen onların taktiği.”

NE YAZIK Kİ HEPSİ DOĞRU!

Eski TÜGVA yöneticisi Tamer Özsoy’da iddiaları kabul etti. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Özsoy “Ne yazık ki hepsi doğru” dedi.

NE OLMUŞTU?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurduğu Türkiye Gençlik Vakfı’ndan (TÜGVA) sızan belgeler kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Yurt dışında yaşayan gazeteci Metin Cihan’ın yayınladığı belgelere göre TÜGVA, devlet içerisinde resmen paralel bir yapılanma kurmuştu. Vakıf, kamu kurumlarına kendi listelerindeki isimleri atamış. Skandallar bununla da sınırlı değil; gasp edilen öğrenci yurtlarının paylaşımı için de listeler oluşturulmuş… TÜGVA, daha önce de ATM memurluğu ile kamuya ait alanları işgal etmekle gündeme gelmişti.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version