Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

THK Başkanı 54 gündür istifa etmeye çalışıyor

THK Başkanı 54 gündür istifa etmeye çalışıyor


Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanlığı görevinden istifa etmek için 54 gün önce istifa dilekçesi veren Cenap Aşçı’nın istifası hâlâ kabul edilmedi. Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne 1 Eylül tarihinde istifa dilekçesi veren Aşçı’nın istifasının neden kabul edilmediğine ilişkin de bir açıklama yapılmadı.

Birgün gazetesindeki habere göre; istifası kabul edilmeyen Aşçı, THK Kayyum Heyeti Başkanlığı görevini de resmi olarak sürdürüyor. Ayrıca THK’ye bağlı birçok şirket bulunuyor ve Aşçı THK’yle beraber bu şirketlere de kayyum atanmıştı. Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre Aşçı bu şirketlerindeki görevlerine de devam ediyor.

ÜLKE YANARKEN DÜĞÜNE GİTTİ

Ankara 9’uncu Sulh Hukuk Mahkemesi, 16 Ekim 2019 tarihinde Cenap Aşçı, Adnan Zengin ve Abdullah Kaya’yı aylık 4’er bin TL maaşla THK’ye kayyum heyeti olarak atadı. Kayyum Heyeti Başkanı da AKP’li eski Bakan Cenap Aşçı oldu. Geçtiğimiz yaz aylarında birçok kenti etkileyen ve bir felakete dönüşen orman yangınları sırasında THK söndürme uçaklarının kullanılmaması tartışmalara neden olurken THK Kayyum Heyeti Başkanı Aşçı da katıldığı bir televizyon programında “orman yangınları sırasında düğüne gittiğini” açıklamıştı. Aşçı bu sözleriyle büyük tepki çekmişti.

Serbest Görüş:

 

THK’NIN YETERSİZLİĞİ GÜNDEM OLMUŞTU

Orman yangınları, THK’nın yetersizliğini de ortaya koymuştu. Kuruma ait uçakların hangarlarda çürütüldüğü eleştirileri yapılmış, Türkiye’nin yardım istediği Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden gelen uçakların da hangarlarda bekletilenlerle aynı olduğu ortaya çıkmıştı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version