Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Taksiciler Esnaf Odası, İBB’nin düzenlemesini mahkemeye götürüyor

Taksiciler Esnaf Odası, İBB’nin düzenlemesini mahkemeye götürüyor


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin taksi plakası sahipleriyle ilgili uygulaması tartışmalara neden oldu. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, İBB’nin taksi plakası sahipliği ile ilgili açıkladığı uygulamayı mahkemeye götüreceklerini açıkladı. İBB Sözcüsü Murat Ongun, dün yaptığı paylaşımda, “Yeni düzenlemeyle, Eyüp Bey de direksiyona geçecek.” ifadelerini kullanmıştı.

Anadolu Ajansı’na konuşan Eyüp Aksu, “Şoförlükten geçimini sağlayan kişiler, taksi plakası alabilir. Burada hisseli veya ortaklı alamazlar diye bir ifade yok. Onun için yaptıkları uygun bir şey değil, kanuna aykırı, yargıya taşıyacağız. Burada sayın belediye başkanı kaos yaratmaya çalışıyor. Biz de bunu kabul etmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

İBB, taksi plakası satışlarını 1986 tarihli bir Bakanlar Kurulu kararı ile düzenleme altına alacağını açıkladı. İBB internet sitesinden kentteki yeni plaka sistemi dün anlatılmıştı. Buna göre, ticari plakaların satış işlemlerinde ‘meslek’ şartı aranacak. Ticari plakaların hisseli satışı engellenecek.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version