Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Suudi Arabistan, Lübnan’ın Riyad Büyükelçisini sınır dışı etti

Suudi Arabistan, Lübnan’ın Riyad Büyükelçisini sınır dışı etti


Suudi Arabistan hükümeti, Lübnan büyükelçisini sınır dışı ettiğini duyurdu. Devlet medyasından yapılan açıklamada, “Lübnan Büyükelçisi Fevzi Kabbara’nın ülkeyi terk etmek için 48 saati bulunuyor. Beyrut’taki Suudi Arabistan büyükelçisi de bir an önce Suudi Arabistan’a dönmelidir.” denildi.
Açıklamada ayrıca, Suudi Arabistan’ın ikinci bir duyuruya kadar Lübnan’dan tüm ekonomik faaliyetleri askıya aldığı belirtildi.
Diplomatik karar Lübnan Enformasyon Bakanı George Kordahi’nin, 2015 yılında Suudi Arabistan öncülüğünde başlayan Yemen’deki askeri müdahaleye ilişkin açıklamaları üzerine alındı.

Kordahi, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, askeri müdahaleyi “saçma” olarak nitelendirdi. Ayrıca Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelen saldırganlıktan da bahsetti.
‘DÜNYANIN EN KÖTÜ İNSANİ KRİZİ’
Yemen’de İran güdümündeki isyancılar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından desteklenen hükümetle savaşıyor. Birleşmiş Milletler, bu savaşı dünyanın en kötü insani krizi olarak nitelendirdi.
Lübnan Başbakanı Mikati, Suudi Arabistan’ın aldığı önlemlerden pişmanlık duyduğunu ancak ilişkiyi yeniden kurmak için çalışmaya devam ettiğini söyledi.
BAKAN KORDAHİ, HİZBULLAH BAĞLANTILI PARTİYİ DESTEKLİYOR
Al Jazeera’ya göre, Suudi Arabistan ve Lübnan arasındaki tansiyon son zamanlarda yükseldi ve bu sorunlar esas olarak, Lübnan’daki militan Hizbullah savaş grubunun etkisinden kaynaklanıyor. Bakan Kordahi, Hizbullah ile bağlantılı bir siyasi partiye sempati duyuyor.
Suudi Arabistan ise, Hizbullah’ı diğer birçok ülke gibi terörist bir hareket olarak görüyor. Avrupa Birliği, hareketin askeri kanadını 2013 yılında terör listesine almıştı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version