Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Squid Game, Birleşik Arap Emirlikleri’nde ‘gerçek’leşiyor

Serbestiyet


Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de, Squid Game’in gerçek versiyonu düzenleniyor.

Abu Dabi’deki Kore Kültür Merkezi (KCC) tarafından düzenlenen yarışmada 15’er kişiden oluşan iki takım dizideki kırmızı ışık yeşik ışık, Dalgona şeker yarışması, kâğıt çevirme, misket ve Ddakji gibi oyunlar oynayacak. Yarışmacılar dizinin logosunu taşıyan mavi-beyaz tişörtler; görevliler ise daire, üçgen ve kare maskeler içeren pembe kostümler giyecek.

Düzenleyici KCC’nin internet sitesinde kazananları sürpriz ödüllerin beklediği yazıyor. Dizideki gibi büyük para ödülü olup olmayacağı belli değil.

Yarışmaya katılmak için, kurumun sitesinde yer alan diziyle ilgili bilgileri sınayan 3 soruluk bir testin geçilmesi gerekiyor.

Katılım için ikinci şart ise Kore asıllı olmayan bir BAE sakini olmak. Çünkü Abu Dabi KCC direktörü Nam Chan-woo, etkinliğin amacının Kore kültürünü ve Korelilerin çocukluk oyunlarını dünyaya tanıtmak olarak açıklıyor.

Sosyal medya platformlarına konuşan Nam, dizidekinden farklı olarak ölümcül olmayacağını belirttiği yarışma için şu ana kadar 300’ün üzerinde başvuru geldiğini söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde KCC bünyesinde Kore dili kursları açan ve Kore filmleri gösterimleri düzenleyen Nam, “Tıpkı K-pop’un 2010’larda YouTube aracılığıyla dünya çapında popülerlik kazanması gibi, online yayıncılık platformlarının Kore yapımlarının küresel olarak yayılması için bir kanal olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version