Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Soylu’nun yurt gezilerinin nedeni Erdoğan sonrası için Akar isminin ön plana çıkması olabilir mi?’

‘Soylu’nun yurt gezilerinin nedeni Erdoğan sonrası için Akar isminin ön plana çıkması olabilir mi?’


Güvenlik kaynaklarına yakın T24 yazarı Tolga Şardan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun son 30 yılda görülmemiş ölçüde demeç ve kürsü performansı ortaya koyma nedeninin AKP’de Erdoğan sonrası dönem için Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın isminin öne çıkarılması olduğunu öne sürdü.

Soylu’nun CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik, ‘Sizi öyle bir hezimete uğratacağız ki, sokağa çıkacak yüzünüz kalmayacak” sözlerini de eleştiren Şardan, ‘Kılıçdaroğlu ne yapmış ki sokağa çıkacak yüzü olmasın? Hakkında çete soruşturması yapılan bir suç örgütü liderine “Kaç” mı demiş?’ diye sordu.

Tolga Şardan şu görüşlere yer verdi:

Malum Bakan Soylu, yaz başından buraya Ankara’ya pek uğramıyor. Hükümet işleri, özel toplantılar ve özel randevuları dışında Soylu çoğunlukla yurt gezilerinde.

Odak noktası ise, Doğu ve Güneydoğu Anadolu kentleri.

Gelecek Partisi ve DEVA’nın özellikle AKP tabanına yönelik bölgede etkinliğini artırması gezilerin sebebi olabilir.

Belki kendi kendine, belki de partiden verilen görev nedeniyle Soylu’nun bir ayağı bu iki bölgede hep.

Hâl böyle olunca Soylu, İçişleri Bakanları’nda pek görülmeyen – en azından son 30 yılda benim görmediğim ölçüde – demeç ve kürsü konuşmalarında performans ortaya koyuyor.

Bu kadar sık ve her konuda konuşmasının bir açıklaması olmalı muhakkak.

“Şeytanın gör dediği”ne bakarsak, son dönemde özellikle ABD kökenli değerlendirmelerde AKP’de Erdoğan sonrası dönem için Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın isminin öne çıkarılması olabilir mi?

Organize suç örgütü liderinin açıklamalarıyla siyaseten zor günler geçiren ve karizması yıpranan Soylu’nun, son haftalardaki üslubunu sertleştirmesi bu duruma işaret.

Hafta sonunu Hakkâri’de geçiren Soylu, burada yaptığı bir konuşmada, 2023 seçimleri çerçevesinde CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yüklendi:

“Kılıçdaroğlu, buradan size söylüyorum. 2023’te Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki AK Parti ve Cumhur İttifakı sizi öyle bir hezimete uğratacağız ki, sokağa çıkacak yüzünüz kalmayacak”

Böyle bir siyasi demeci İçişleri Bakanı koltuğunda oturan bir siyasetçinin yapması ilginç. Sanırım, kendi kitlesinde bile baş gösteren rahatsızlıktan kurtulmak için olsa gerek bu sert demeçler.

“Sokağa çıkacak yüzünüz kalmayacak…” CHP liderinin avukatı değilim. Bu sözler üzerine Kılıçdaroğlu adliyeye gider ya da gitmez. Kendi bileceği konu, beni de ilgilendirmez.

Suç örgütü liderinin açıklamalarıyla başlayan süreçte, ortaya yeni çıkan gelişmelere karşın halen İçişleri Bakanlığı gibi özellikli makamda oturabiliyor Bakan Bey.

Kaldı ki; Kılıçdaroğlu ne yapmış ki sokağa çıkacak yüzü olmasın?

Hakkında çete soruşturması yapılan bir suç örgütü liderine “Kaç” mı demiş?

Yine hakkında soruşturma başlatılan iş insanına “kaç” mı demiş? Akçeli işlerde bağı mı bulunmuş?

Emniyet müdürünün intihar etmesine neden olan gelişmelere adı mı karışmış?

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version