Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Soylu: Benim kelim hep açıktır, fark 15,5 puan

Soylu: ‘Sen gece yık, mahkeme kararı bizim arkamızdan gelsin’


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kamuoyu araştırmalarında AKP ile CHP arasında 15,5 puan fark olduğunu iddia ederek, “Cumhuriyet Halk Partisi, ister çatla ister patla. Aramızda şu anda 15,5 puan var. 15.5 puan. 2023 yılında şapka düşecek keliniz görünecek. Benim kelim hep açıktır. Ama sizinki görülecek. Hiç endişe etmeyin, hiç merak etmeyin” dedi.

Soylu, partisin Tokat İl Danışma toplantısında yaptığı konuşmada, Millet İttifakı’nın iki büyük ortağı CHP ve İYİ Parti genel başkanlarını eleştirdi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgeleri’ne yaptığı gezileri eleştiren Soylu, şunları söyledi: “Kendi içlerinde aday kim olacak diye kavga ediyorlar. HDP ve PKK düzenlemelerinin de sebebi budur. Kılıçdaroğlu tezkere ile onlara yanaşmaya çalışıyor. Öbürü Diyarbakır’a gidiyor orada, bu ülkede altını çizerek söylüyorum. 6-8 Ekim olaylarını yapanların anıldığı hafıza odalarında fotoğraf veriyor. Bir diğeri de kendi kurumunda ne kadar çok HDP’li ye iş verilirse, PKK’lılara ne kadar iş verilirse o kadar mutlu. Ona diyorlar ki ‘sen buraya neden geldin, burası Kürdistan’dır diyor. Ben sana kötü demedim ki. Ben sana demişim ki 6-7 ay içişleri bakanlığı yaptın. Ben de iyi hatırlıyorum o dönemi. Bir de beni şikayet ediyor ‘içişleri bakanı böyle dedi’ diye. Ben sana stajyer içişleri bakanı dedim. Ustasın usta. PKK ve HDP ağzından dans etmekte ustasın dans etmekte.”

Son dönemde AKP’nin oylarındaki hızlı erimeyi inkar eden Soylu, partileri ile CHP arasındaki puan farkının 15,5 olduğunu iddia etti.

Serbest Görüş:

Soylu, konuşmasına şöyle devam etti: “Anketler şöyleymiş, böyleymiş. Kılıçdaroğlu, onun aveneleri. Aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiş. Bu anket işini çocukluğumdan beri takip eden bir kardeşinizim. Burada söylüyorum. Her ay araştırmaları takip ederim. Onların kurmaca araştırmaları değil. Bu milletin gördüğü ama bizimde takip ettiklerimiz var. Cumhuriyet Halk Partisi, ister çatla ister patla. Aramızda şu anda 15,5 puan var. 15.5 puan. Öyle yok öyleydi yok böyleydi. 2023 yılında şapka düşecek keliniz görünecek. Benim kelim hep açıktır. Ama sizinki görülecek. Hiç endişe etmeyin, hiç merak etmeyin.”

 

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version