Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sayıştay’dan Kamu İhale Yasası’nı bypass eden devir

Sayıştay’dan Kamu İhale Yasası’nı bypass eden devir


CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Sayıştay Başkanlığı’nın kendi ‘Hizmet Binasının Giriş-Çıkış Sistemleri Temini İşini’ Kamu İhale Kanunundan kaçırmak için usulsüzce TÜRKSAT’a devrettiğini belgesiyle açıkladı.

Yavuzyılmaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Meclis adına kamu kurumlarını denetleyen Sayıştay’ın Hizmet Binası Giriş-Çıkış Sistemleri Temin İşini TÜRKSAT’a devrettiğini belgeli olarak tespit etti. Kamuya ait bir şirket olan TÜRKSAT ihale kanunu dışında bulunuyor. TÜRKSAT, Kamu İhale Kanununa tabii olmadığı için ihaleyi istediği firmaya, istediği fiyattan verebiliyor.

Sayıştay Başkanlığı’nın kendi ‘Hizmet Binasının Giriş-Çıkış Sistemleri Temini İşini’ Kamu İhale Kanunundan kaçırmak için usulsüzce TÜRKSAT’a devrettiğini belgesiyle tespit ettik.

Not: TÜRKSAT, Kamu İhale Kanununa tabii değil! İşi dilediği şirkete, dilediği fiyattan verebiliyor. pic.twitter.com/KYGLHzMaad

— Deniz Yavuzyılmaz (@yavuzyilmazd) October 21, 2021

Her yıl kamu kurumlarını denetleyerek hazırladığı raporları kamuoyuna açıklayan ve Meclis’e gönderen Sayıştay’ın kendisinin ihale yoluyla yapabileceği alım işini TÜRKSAT’a devretme gerekçesinin kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

 


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version