Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şam’da bombalı saldırı: 13 asker hayatını kaybetti

Şam’da bombalı saldırı: 13 asker hayatını kaybetti


Suriye’nin başkenti Şam’da askerleri taşıyan bir otobüsün yakınında yol kenarına yerleştirilen iki bomba patladı, en az 13 askeri personel öldü, üç kişi de yaralandı.
Otobüs Hafız Esad isimli köprüden geçerken iki patlayıcının infilak ettiği belirtildi. Üçüncü bir düzenek ise etkisiz hale getirildi.
Çarşamba günü erken saatlerde düzenlenen bu saldırı, Şam’da son yılların en kanlı saldırısı olarak kayıtlara geçti. Saldırıyı üstlenen ise henüz olmadı.

Şam’ın güvenliğinden sorumlu en üst düzey güvenlik görevlisi Tümgeneral Hüseyin Cumaa devlet televizyonuna verdiği demeçte, “Bu korkakça bir davranış” dedi ve bir polis gücünün bölgeyi hemen kordon altına aldığını ve başka bomba olmamasını sağladığını da sözlerine ekledi. İnsanları gördükleri şüpheli nesneyi yetkililere bildirmeye çağırdı.
ÜLKE NÜFUSUNUN YARISI YERİNDEN EDİLDİ
Suriye devlet medyası, Ağustos ayında da askerleri taşıyan bir otobüsün benzin deposunda meydana gelen bir kısa devrenin patlamayı tetiklediğini, bir kişinin öldüğünü ve üç kişinin yaralandığını hatırlattı.
Şam’daki patlamalar, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı güçlerin şehir çevresindeki isyancı yerleşim bölgelerinin kontrolünü ele geçirmesinden bu yana nadir görülüyor.
Suriye’de Mart 2011’de başlayan çatışmalarda 350 binden fazla insan ölmüş, 5 milyonu yurtdışındaki mülteciler de dahil olmak üzere ülke nüfusunun yarısı yerinden edilmişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version