Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rojava’da IŞİD’li çocukları için rehabilitasyon merkezi açıldı

Rojava'da IŞİD'li çocukları için rehabilitasyon merkezi açıldı


Rojava Özerk Yönetimi, kamplarda kalan IŞİD savaşçılarının çocuklarını radikal fikir ve yaşam tarzından arındırmak için bir rehabilitasyon merkezi açtı.

Rudaw‘ın aktardığı bilgilere göre, “Helat Merkezi” adı verilen programın Koordinatörü Perwin Ali, projenin Kadın Koruma Birimleri’nin (YPJ) projesi olduğunu ve Uluslararası Koalisyon tarafından desteklendiğini kaydetti.

Merkezde şimdilik 55 çocuk eğitim görüyor.

Farklı etnik yapılardan gelen IŞİD’lilerin çocukları, daha önce anne ve babalarından aldıkları aşırılıkçı düşüncelerden kurtarılmaları için Helat Merkezi’nde yeniden eğitime alındı.

Proje hakkında bilgi veren Perwin Ali, “Helat Merkezi, terörist ve aşırılık yanlısı IŞİD örgütünün çocuklarını eğitmek içindir. Merkez, Arap ve yabancı farklı ırklardan yaklaşık 55 çocuğu barındırıyor. Helat projesi, YPJ Kadın Koruma Birimleri tarafından Uluslararası Koalisyon’un yardımıyla sunuldu” ifadelerini kullandı.

Helat Merkezi’nde her yaştan yabancı erkek ve kız çocukları barınıyor. Çocukların eğitimi için merkezde uzman eğitimciler bulunuyor.

Merkezin eğitmenlerden Xewle Fowzî çocukların durumunu şöyle anlattı: “IŞİD tarafından öldürülen bir şehidin eşiyim. Ben de dört çocuk annesiyim, bu çocukların eğitilmeleri ve onları dinleyecek birine ihtiyaç var. Fikirlerini değiştirmeye çalışıyoruz, onlarla baş etmek çok zor, merkezin imkanları da kısıtlı. Her şeye sahip değiliz. 8-10-12 yaşlarındakiler çok aşırıcı, yaşça daha küçüklerin bizi dinlediklerini gördüklerinde yanımızdan alıp götürüyorlar.”

Yeterli imkanların olmaması nedeniyle Helat Merkezi’nden şuan için sadece 55 çocuk yararlanabiliyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version