Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Polonya’da yargıçların AB yasaları kararı protestolara neden oldu; “Avrupalı Polonya”yı destekleyenler sokaklara çıktı

Polonya'da yargıçların AB yasaları kararı protestolara neden oldu; "Avrupalı Polonya"yı destekleyenler sokaklara çıktı

Serbest Görüş Dış Haberler

Polonya’da anayasa yargıçları kürsüsünün Avrupa Birliği’nin bazı yasalarının Polonya Anayasası’na uymadığına ilişkin verdiği karar üzerine, ülkede Avrupa Birliği üyeliğini destekleyenler protestolar düzenledi.

BBC’de yer alan habere göre, Polonya’da iktidardaki milliyetçi Hukuk ve Adalet (PiS) Partisi’ne yakın isimlerin atandığı anayasa yargıçları kürsüsü, bazı Avrupa Birliği yasalarının Polonya Anayasası’yla uyumsuz olduğuna karar vermişti. Söz konusu kararın Polonya’nın AB’den ayrılması yönünde bir adım olabileceği değerlendirmeleri yapılmıştı.

TIKLAYIN – ‘Hukuki Polexit’e doğru atılmış en büyük adım: Polonya’da yargıçlar, AB yasalarının anayasa ile uyumsuz olduğuna karar verdi

Avrupa Birliği’nde kalınmasını destekleyenler ülkenin dört bir yanında protesto düzenledi. Organizasyonu yapanlar, 100’den fazla şehir ve kasabada toplandıklarını açıkladı.

Eski Avrupa Konseyi Başkanı ve Polonya’nın muhalefet partisinin şimdiki lideri Donald Tusk, insanları “Avrupalı Polonya’yı” desteklemeye çağırdı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version