Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Obama, vali adayı için sahaya indi: ‘Cumhuriyetçiler demokrasiye tehdit’

Obama, vali adayı için sahaya indi: ‘Cumhuriyetçiler demokrasiye tehdit’


Eski ABD Başkanı Barack Obama Cumartesi günü Virginia eyaletindeki bir seçim mitinginde konuştu. Seçmenleri, Demokratların vali adayını desteklemeye çağıran Obama, Cumhuriyetçi adayın demokrasiye tehdit oluşturduğunu söyledi.
Obama konuşmasında, ABD ve dünyanın iki vizyonun devrilme noktasında olduğunu söyledi. Eski başkan, kısır bir bölünme ve çatışma olduğunu ifade etti. “Ancak iyi haber şu ki, büyük sorunları birlikte çözüp toplumumuzu yeniden inşa ederek daha fazla insana daha iyi bir yaşam sunmanın hala bir yolu var” dedi.
‘AMERİKA’NIN DOĞRU SEÇİMİ YAPACAĞINA İNANIYORUM’

“Bugün buradayım çünkü Virginia’nın doğru seçimi yapacağına inanıyorum. Amerika’nın eninde sonunda doğru seçimi yapacağına inanıyorum” diyen Obama, “Burada, ülkenin geri kalanına ve dünyaya, en kötü içgüdülerimize boyun eğmeyeceğimizi göstereceğinize de inanıyorum. Bu kadar kötü olan geçmişe geri dönmeyeceğiz, Terry gibi insanlarla birlikte ilerleyeceğiz” diye konuştu.
Eski başkan, “Bu seçim sadece önümüzdeki birkaç yıl için değil, önümüzdeki on yıl veya belki daha uzun süre için de belirleyici olacak” dedi.
ANKETLER, CUMHURİYETÇİ ADAYI GÖSTERİYOR
Obama ve diğer önde gelen Demokratlar, Virginia’da demokratların 64 yaşındaki Vali adayı Terry McAuliffe için kampanya yürütüyorlar. McAuliffe, Donald Trump tarafından desteklenen 54 yaşındaki Cumhuriyetçi Glenn Youngkin ile oy için yarışıyor.
Demokrat Terry McAuliffe, 2014’ten 2018’e kadar eyalet valisi olarak görev yaptıktan sonra Virginia Valisi olarak görevini devam ettirmek istiyor. Ancak son anketlere göre Cumhuriyetçi Youngkin destekçisinin daha fazla olduğu görünüyor.
Obama, Richmond’daki bir üniversite mitinginde coşkulu kalabalığa, Youngkin’in öğretim işlerini kesmek, kürtaja erişimi sınırlamak ve Donald Trump’ın Amerikalıları son başkanlık seçiminin adil olmadığına ikna etme kampanyasını desteklemek istediğini söyledi.
HEDEF SİYAHİ SEÇMENLERİ HAREKETE GEÇİRMEK
Öte yandan parti liderleri, görevden ayrıldıktan beş yıl sonra hala ulusal çapta en popüler Demokrat olan Obama’nın, Virginia’da önemli bir seçim bölgesi olan siyahi seçmenleri de harekete geçirmesini umuyor.
Eski Başkan, Cumhuriyetçilerin son seçimlerine bakışını da eleştirdi. Ayrıca son başkanlık seçimlerinde kullanılan oylama makinelerini yeniden kontrol etmek istediğini belirtti.
Valilik seçimi 2 Kasım’da yapılacak ve yaklaşık bir yıl sonraki Kongre seçimleri için bir test niteliğinde. Geçen yıl, Başkan Joe Biden, Donald Trump’a karşı açık bir farkla Virginia eyaletini kazanmıştı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version